|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 16:19
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
premo1422 |
#619238 Wysłany:
13 Paź 2012, 23:21; Temat postu: odpalanie problem 1,2 16V Sporting |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Przemysław
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 16V 86KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sporting
Województwo: śląskie [S]
|
Witam jak w temacie krop dziś z rana palił na tyk ( jak zawsze nawet zimą brak problemów tfutfu) ale zawiozłem rano żonkę do pracy auto postało może 2 godzinki i nic d*** krop nie chciał odpalić kręcił kręcił i niec dopiero na pych dało radę a potem już normalnie palił
byłęm ostatnio u mechanika i powiwedział że pompa już głosno chodzi żebym nie jeździł na rezerwie ale oczywiści zdarza mi się i mam pytanie od czego zacząc??
|
|
Góra |
|
 |
|
|
bunczu |
#619293 Wysłany:
14 Paź 2012, 10:39; Temat postu: Re: odpalanie problem 1,2 16V Sporting |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: dolnośląskie. Rejestracja: 31 Lip 2011, Posty: 641 Pomógł: 10
|
Chyba od tego co poradził mechanik? Możesz zmierzyć ciśnienie jakie podaje pompa. Pewnie już za małe.
Przy okazji, jeśli odpalasz na popych to może Ci przeskoczyć rozrząd. Lepiej jest kilkukrotnie odpalić i wyłączyć kluczykiem bo wówczas pompę paliwa załączasz na chwilę - masz większą szansę, że po kilkukrotnym włączeniu i wyłączeniu zapłonu ona coś podpompuje niż narażać się na przeskoczenie rozrządu.
_________________ "Ciocia jeździła nim sporadycznie, polecam" - auto z ukrytą wadą silnika.
|
|
Góra |
|
 |
pies86 |
#619472 Wysłany:
14 Paź 2012, 20:55; Temat postu: Re: odpalanie problem 1,2 16V Sporting |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wodzisław Śl. Rejestracja: 02 Lut 2010, Posty: 973 Pomógł: 3
|
jeśli pompa faktycznie niedomaga to jeśli raz ci nie zapali to wyłącz zapłon-włącz zapłon żeby pompka popracowała,znowu wyłącz zapłon i znowu włącz a następnie uruchom silnik jeśli nie pomoże to na 90%musisz szukać przyczyny gdzieś indziej
_________________ topic23668.html <- zapraszam do mojej kropki
topic30138.html - WYKONAM CAR AUDIO-zabudowy,panele,itp
Nie robić interesów z raxor19 pajac i krętacz
|
|
Góra |
|
 |
premo1422 |
#619831 Wysłany:
16 Paź 2012, 08:11; Temat postu: Re: odpalanie problem 1,2 16V Sporting |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Przemysław
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 16V 86KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sporting
Województwo: śląskie [S]
|
pies86 napisał(a): jeśli pompa faktycznie niedomaga to jeśli raz ci nie zapali to wyłącz zapłon-włącz zapłon żeby pompka popracowała,znowu wyłącz zapłon i znowu włącz a następnie uruchom silnik jeśli nie pomoże to na 90%musisz szukać przyczyny gdzieś indziej kurde zanim odpaliłem na pych tak zrobołem włącz/wyłącz x3 i nic to nie dało i wtedy poszło na pych teraz nie mam zadnych problemów auto pali jak zawsze ale podczas jazdy auto przy zmianie biegów zgasło nagle/ dałem na4 ( jak normalnie zminiałem bieg i odpalił) koleś u mnie w pracy mówił że może czujnik wału korbowego będzie do wymiany on tak miał w renault
|
|
Góra |
|
 |
pies86 |
#619982 Wysłany:
16 Paź 2012, 19:33; Temat postu: Re: odpalanie problem 1,2 16V Sporting |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wodzisław Śl. Rejestracja: 02 Lut 2010, Posty: 973 Pomógł: 3
|
może być czujnik albo coś przy kompie nie styka PS. nie pchaj 16v chyba że masz dużo $$ na remont silnika
_________________ topic23668.html <- zapraszam do mojej kropki
topic30138.html - WYKONAM CAR AUDIO-zabudowy,panele,itp
Nie robić interesów z raxor19 pajac i krętacz
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|