|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 14:49
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Bukow |
#635744 Wysłany:
06 Sty 2013, 15:01; Temat postu: Jakie modyfikacje? PUNTO GT |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Michał
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.4 8V 130KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Jastrzębie-Zdrój Rejestracja: 06 Kwi 2011, Posty: 20
|
Witam serdecznie wszystkich. Od dłuższego czasu jestem użytkownikiem Fiata Punto GT 97rok. Nie powiem bo autko spisuje się bardzo dobrze, do mocy fabrycznej doszło jeszcze kilka kucyków. Po dłuższym namyśle postanowiłem że w okolicach lipca, sierpnia zabiorę się za mojego kropka i tu właśnie pojawia się pytanie do Was. A więc co mógłbym jeszcze zrobić by polepszyć osiągi mojego samochodu. Prawie cały silniczek i podzespoły są seryjne. Jedyną zmianą jest zmiana filtru powietrza i upust. Chciałbym zmienić Intercooler, świece, wtryski, kable i dalej kombinuje co. Może ktoś mi podpowie odnośnie któregoś z wymienionych wcześniej przezemnie podzespołu np jaki będzie najlepszy, z jakiego innego auta pasuje, gdzie można znaleźć itp. I mam pytanie, czy silniczek wytrzyma te modyfikacje. Jeszcze dużo czasu minie zanim zaczne to robić ale pierw muszę wiedzieć czy ma to sens. Auto mechanicznie jest bardzo dobre, oliwa wymieniana na czas, chłodzone turbo po każdej podróży, wymieniony wałek rozrządu. Nic nie stuka i nie puka:) Liczę na sugestie i podpowiedzi:) Pozdrawiam i dziękuję!
_________________ wcześniej: Punto II HGT 1.8 teraz: Punto I GT 1.4T i Grande Punto 1.2
|
|
Góra |
|
 |
|
|
dzikidaniel |
#635860 Wysłany:
06 Sty 2013, 19:25; Temat postu: Re: Jakie modyfikacje? PUNTO GT |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: Inny
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
Zacznij czytać w dziale o GTkach. Jest tam kilka sztuk z których opisu można wziąć pomysły. Co do planów to określ się finansowo, bo od tego zależy co można zrobić.
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
Bukow |
#636778 Wysłany:
10 Sty 2013, 19:13; Temat postu: Re: Jakie modyfikacje? PUNTO GT |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Pragnę przeznaczyć ok 2 tyś zł
_________________ wcześniej: Punto II HGT 1.8 teraz: Punto I GT 1.4T i Grande Punto 1.2
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#636791 Wysłany:
10 Sty 2013, 20:10; Temat postu: Re: Jakie modyfikacje? PUNTO GT |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
No za tyle to można wyprowadzić FMIC, wstawić większe turbo, zmienić wtryski, zmienić pompę i powinno być koło 160-180KM w zależności co i za ile znajdziesz. I mówię o używkach.
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
|
|
Góra |
|
 |
Bukow |
#637009 Wysłany:
11 Sty 2013, 17:28; Temat postu: Re: Jakie modyfikacje? PUNTO GT |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Teraz ma 140 koni;) Tyle wyszło na hamowni, kurde a nie wie ktoś może z czego najlepiej kupić wtryski, przepustnicę i intercooler ?? kable i świece to nowe kupię.
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#637013 Wysłany:
11 Sty 2013, 18:02; Temat postu: Re: Jakie modyfikacje? PUNTO GT |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Do czego Ci przepustnica? Wryski z fiala coupe 20VT R5, IC to masz wiele możliwości - saab, renault master itd. byle wymiarowo pasowało. Patrzałeś na auta na forum? Tam naprawdę znajdziesz co z czego pasuje.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|