|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 09:20
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
d1ndasso |
#652416 Wysłany:
17 Mar 2013, 20:55; Temat postu: Pompa Paliwa- Pomoc |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Paweł
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Tychy Rejestracja: 06 Mar 2013, Posty: 15
|
Witam ostatnio zepsuła mi się pompa paliwa w moim Punto, wymieniłem ją nową ale coś chyba dalej jest nie tak. Sprawa wygląda tak, że odpalając samochód klucz odrazu muszę przekręcić w pozycje taką żeby go odpalić, jeżeli przekręce go najpierw 1 raz w pozycje zapłonu kluczyk dalej nie pójdzie i się blokuje po prostu. Ta ikona Marchewki, tzn chyba wtrysku świeci się po czym się gasi normalnie. Nie wiem na czym polega problem wcześniej normalnie działało, Włączałem zapłon czekałem na te PYKNIĘCIE takie, czy bodajże wyłączenie wtrysku i przekręcałem kluczyk dalej i odpalał teraz tak się już nie da. Wiecie może co jest nie tak?
edit: Naprawiło się jakoś samo o.O temat do zamknięcia.
_________________ Koniec i kropka
|
|
Góra |
|
 |
|
|
punto98 |
#652621 Wysłany:
18 Mar 2013, 19:52; Temat postu: Re: Pompa Paliwa- Pomoc |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Jarosław
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Włocławek Rejestracja: 27 Maj 2008, Posty: 127 Pomógł: 2
|
"Witam ostatnio zepsuła mi się pompa paliwa w moim Punto, wymieniłem ją nową ale coś chyba dalej jest nie tak. Sprawa wygląda tak, że odpalając samochód klucz odrazu muszę przekręcić w pozycje taką żeby go odpalić, jeżeli przekręce go najpierw 1 raz w pozycje zapłonu kluczyk dalej nie pójdzie i się blokuje po prostu." Spróbuj powoli przękręcić klucz na pozycję 1 Mi nie raz też się tak zdarza, że minimalnie dalej przkekręce klucz i się blokuje. Według mnie jest to blokada fabryczna aby po odpaleniu auta rzypadkiem podczas jazdy nie przekręcić kluczyka w pozycje odpalania
_________________ JAREK
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|