witam. Wiem że tematów podobnych było wiele, jednak żaden nie pomógł mi rozwiązać mojego problemu
Otóż w Moim Punto nie działa wentylator chłodnicy. Dużo sprawdzałem, bawiłem się, wykręciłem stary gdyż myślałem że to w nim wina, kupiłem nowy (oryginalny Magneti Marelli) jednak nadal nic. Do sprostowania, wymieniłem 2 czujki na nowe, tą która znajduje się na chłodnicy i ta która znajduje się nie daleko bezpieczników w silniku. Nie wymieniałem tylko czujki od włącznika kontrolki na panelu ale myślę że nie jest to potrzebne do włączenia wentylatora ( być może się mylę ). Przy jeżdzie nie mam żadnego problemu z przegrzewaniem, płyn zaczyna się gotować dopiero gdy postoi dłuższy czas w miejscu. Ciepłe powietrze w kabinie jest, wężę od chłodnicy obydwa cieple, bezpieczniki wymieniłem na nowe. Wentylator na krótko nie startuje ( zwarłem styki po wyjęciu kabla od termowłącznika ). Możliwe że będzie coś z kablami, jednak nie mam pojęcia jak to sprawdzić.
Słyszałem też o możliwości zrobienia ręcznego włącznika wentylatora, jeśli znajdzie się ktoś na tyle miły to prosiłbym o rozpisanie mi co i jak i z czym