|
Obecny czas: 13 Sty 2026, 03:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Znamienny |
#740717 Wysłany:
18 Sie 2014, 14:35; Temat postu: 1.1 Wibrajacje układu napędowego - nie od tłumika |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Miejscowość: Z Europy środkowej Rejestracja: 27 Gru 2009, Posty: 278
|
|
Cześć
W moim punto 1.1 sx pojawiło się coś bardzo nieprzyjemnego - wibracje, prawdopodobnie od silnika (?)
Co wykluczyłem - tłumik, zamocowany jest okej, nie powinien powodować takich efektów Poduszki silnika - zdają się być okej
Wibracje ustają na biegu wstecznym (podczas jazdy, po wrzuceniu li tylko biegu jest tak samo) oraz przy redukcji biegu, ale tylko w pewnym zakresie obrotów.
Wibruje występują na luzie (nie mocno, ale czuć na kierownicy) przy większym obciążeniu silnika (wyższy bieg niskie obroty) są dość odczuwalne w kabinie i to na tyle, że jęczą wszystkie plastiki i szyby :p W pewnym zakresie obrotów również zdają sie słabnąć na tyle, że sa słabo odczuwalne
Poza tym : wrażenie lekkiego spadku mocy (ale może mi się zdawać), + czasem pojawia się swego rodzaju metaliczne "szczeknięcie" przy dynamicznym ruszaniu pod lekką górkę lub na lekko skręconych kołach. Silnik faktycznie wibruje, co czuć i widać gołym okiem. Po rozgrzaniu jest sporo lepiej.
Nie mogę stwierdzić, kiedy pojawił sie objaw, bo do autem jeździł inny członek rodziny, i ja je już dostałem w takim stanie po jakimś czasie - ale nie było raczej uderzone. Ostatnio jak nim jeździłem przed usterką ( i niby po tym pojawiły się wibracje) auto miało dość cieżką jazdę terenową, ale w nic nie zaryłem i wszystko było OK. Nie wiem, w którą stronę kierować podejrzenia. Może któryś z Forumowiczów ma jakiś pomysł?
Pozdrawiam, Znamienny.
_________________ ... 1998.1.1.55.SX ...
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|