|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 21:48
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
pizj |
#128316 Wysłany:
27 Maj 2008, 06:53; Temat postu: nagły brak mocy |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: trzebnica Rejestracja: 22 Maj 2007, Posty: 22
|
Witam.
Jestem szczenśliwym posiadaczem mk1 1.2 60KM.Ostatnio wynieniałem uszczelke pod pokrywą zaworów(standart w kropkach) i wszystko by było dobrze gdyby po odpaleniu silnik nie zachowywał się dziwnie.Nierówna praca ale nie jak przy bródnym silniczku krokowym tylko jak by iskry na którejś ze świec brakowało,na biegu jałowym normalnie wchodzi na obroty natomiast podczas jazdy jest bardzo "zamulony"i niedarady go wkręcić na wyszsze obroty.Świece po wykręceniu są czarne,okopcone.Wymieniłem filtr paliwa,swiece oraz przewody ale bez poprawy.
[ Dodano: 27 Maj 2008 06:53 ] Znalazłem przyczyne.Gdy ściągałem pokrywe zaworów to odkręciłem również osłone rozrządu, na śróbach od tej że osłont a właściwie w osłonie znajdują się podkładki mosiężne i właśnie jedna z tych podkładek jest przyczyną niesprawności. Podkładka wpadła na dolne koło rozrządu i gdy odpaliłem auto to przestawiła mi rozrząd,z tąd taka praca silnika.W niedziele jadąc bardzo zniszczoną drogą podkładka ponownie wpadła między tryby rozrządu tym razem silnik zgasł i niemożna go było uruchomić.Po zholowaniu auta sprawdziłem wszystko jeszcze raz i nic nieznalazłem oprócz tego żę silnik ciągnie powietrze wydechem.Rozebrałem rozrząd i złapałem się za głowe, był przestawiony o 9 zębów.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mrider |
#129461 Wysłany:
27 Maj 2008, 13:48; Temat postu: |
|
|
Ciesz się że masz silnik bezkolizyjny bo przez tę podkładkę na normalnym silniku przy przestawieniu rozrządu o 9 zębów miałbyś głowicę do roboty, a to spory koszt...
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|