W baku masz pompkę paliwa, wszystkiego nigdy nie wybierze, zawsze coś zostanie.. Woda w paliwie jest na dole baka.. Gdy mało paliwa, czyt rezerwa..to duża szansa, że większość to woda..
Ja mam Punto2, ale ogólnie mamy tak samo rozwiązany Bak..
Jak podniesiesz tylne siedzenie, zobaczysz plastik, 3 śrubki, po odkręceniu widać Nakrętkę dużą plastikową to odkręcasz, spuszczasz na maxa szlauchem, a później pucu pucu czystą szmatką, w tym i paprochy powyciągasz.
Ja jutro może to zrobię w swoim Kropku, bo wiem, że mam złe paliwo w baku, tak powiedzieli w ASO, żebym wyczyścił.
Tylko ta Nakrętka Duża, ciężko się odkręca, ciężkie podejście, probowałem, ale nie dałem rady... Jutro pojadę na przegląd, plus regulowanie luzu zaworów, to poproszę by mi ją choć poluzowali, a resztę sam już zrobię
Dodatkowo jak mało paliwa lub brak, to można zatrzeć pompę, także nie można jeździć gdy pali się rezerwa, a już na pewno aż do tego stopnia, że zgaśnie bo pusto...
Jak się z tym uporam, to napiszę co i jak
Ogólnie u mnie jest Ok, ale chcem to wyczyścić i zlać wodę.. w Poprzednim samochodzie zlałem 3,5 litra Wody !!!!!!
A kropa tankuje wyłącznie na SHellu, ale poprzedni właściciel "Stołował się" na wiejskich stacjach....