Witam wszystkich ,prozba o porade. Wymieniłem czujnik temperatury wody na nowy który steruje wskażnikiem a nie lampką. Wymiana była konieczna gdyz wymieniłem szybkosciomierz od wersji z obrotomierzem.
Ciekawostka jest to że coś co robiłem setki razy / z racji zawodu / teraz postawiło mnie pod ścianą.Nie moge odpowietrzyc układu chłodzenia !
Podczas wymiany czyjnika poszedłem troche na łatwizne. Zamiast spuscic płyn , wymienic czujnik i ponownie napełnić układ , zrobiłem troche inaczej. Wykręciłem stary czujnik i szybko wkreciłem nowy. Ubyło nieco płynu który oczywiście uzupełniłem. Od tego momentu mam problem z odpowietrzeniem układu.Przez koreczki w chłodnicy i na przewodzie do nagrzewnicy płyn nie wypływa . Postanowiłem jednak /madry po szkodzie / spuścic płyn , poczekać aż silnik ostygnie całkowicie i przy odkręconych korkach , powoli go wlewac .Zresztą w/g instrukcji obsługi która opisuje procedure. Niestety...nic z tego , płyn przez koreczki nie wypływa i to bez wzgledu jak długo bede czekał. Rok temu podczas wymiany płynu na nowy nie było problemu a teraz "się" zrobił .Czy ktoś spotkał sie z czyms takim?

Zapomniałem dodac że problem dotyczy Punto 1.1