|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 23:34
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
lukasz.mrozik |
#139793 Wysłany:
29 Cze 2008, 16:15; Temat postu: Wyciek oleju z silnika - jaka przyczyna? |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Bydgoszcz Rejestracja: 31 Mar 2008, Posty: 70
|
Witam.
Od kilku tygodni mam problem z wyciekiem oleju z silnika w tym oto miejscu:
Na zdjęciu zaznaczyłem na czerwono miejsce, które jest brudne od oleju - akurat zdjęcie zrobione jest krótko po wyczyszczeniu silnika, więc proszę się nim nie sugerować. Po przeczytaniu wypowiedzi na niniejszym Forum wymieniłem oring przy aparacie zapłonowym - nie rozwiązało to sprawy, po kilkuset kilometrach olej znowu ciekł. Oring wymieniałem jeszcze dwa razy - raz dodatkowo uszczelniając czerwonym silikonem, a raz klejem epoksydowym - żadnym efektów. Nie uważam, żebym robił to nieprawidłowo - sądzę, że przyczyna wycieku jest gdzie indziej. Uczczelka pod pokrywą zaworów nówka, stopki spiłowane o 0,5mm. Jakie macie pomysły? Bardzo proszę o pomoc, bo zaczyna mnie to już na poważnie niepokoić.
Ostatnio edytowany przez lukasz.mrozik, 29 Cze 2008, 22:09, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
|
|
voyteac |
#139814 Wysłany:
29 Cze 2008, 17:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
hmm a nie poskrecał Ci sie oring przy zakladaniu?
kiedys czytałem ze jak sie poskreca przy zakladaniu to skraca jego zywotnosc, a podobno sie lubi skrecac...
|
|
Góra |
|
 |
lukasz.mrozik |
#139826 Wysłany:
29 Cze 2008, 18:15; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Bydgoszcz Rejestracja: 31 Mar 2008, Posty: 70
|
voyteac napisał(a): hmm a nie poskrecał Ci sie oring przy zakladaniu? kiedys czytałem ze jak sie poskreca przy zakladaniu to skraca jego zywotnosc, a podobno sie lubi skrecac...
Jestem pewien, że się nie poskręcał... Zwróciłem na to szczególną uwagę...
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|