|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 17:50
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
puntox2 |
#214894 Wysłany:
02 Lut 2009, 19:35; Temat postu: swiece, kable - brak mocy.. |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Jak odpalam auto, to na poczatku silnik jakby nie mial mocy, po jakims czasie juz jest ok. Samochod na benzynke, swiece to napewno ngk polecane na forum, kable janmor jakies niebieskie. Co ciekawe, ten brak mocy jest tylko jak na dworzu byly/sa ujemne temperatury. Jak jest powyzej zera to takich objawow nie ma. Czy to moze byc wina slabych kabli lub swiec?
_________________ punto 2 1.2 8v 2000r
|
|
Góra |
|
 |
|
|
fajgi |
#214899 Wysłany:
02 Lut 2009, 20:18; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: ukaszeeeekk
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Brodnica-> CBR Rejestracja: 05 Sty 2009, Posty: 1252
|
puntox2 napisał(a): jak na dworzu byly/sa ujemne temperatury
a moze plyn chlodzocy masz letni i zamarza i ma jakiś wplyw na moc....ale mi sie wydaje ze jak samochod postoi na mrozie to chcial czy nie ,jak jest zimny to pelnej mocy miec nie bedzie...dopiero jak sie nagrzeje to bedzie chodził jak należy..
_________________ Twardo i nisko...jak mówi Pismo... Ojciec niestety kupił Goilfa MK IV, bo kropka skasował mu gówniarz....a ja obecnie. Polo 6N mojego projektu
|
|
Góra |
|
 |
puntox2 |
#215018 Wysłany:
03 Lut 2009, 09:09; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
moze dopowiem... wrzucam 1 daje gazu... wrzucam 2 daje gazu, przyspieszam, nagle auto traci moc, za chwile wszystko wraca do normy.. i tak moze pare razy, az wkoncu juz jest wszystko ok. Tylko to sie zdarza czasami i poki co zawsze to mialo miejsce przy ujemnych temperaturach. A ii jeszcze jedno nie wiem, czy to ma zwiazek z kablami i swiecami, ale poprzedniej zimy na starych kablach/swiecach takiego czegos nie bylo.
_________________ punto 2 1.2 8v 2000r
|
|
Góra |
|
 |
Marcinn |
#215020 Wysłany:
03 Lut 2009, 09:38; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 02 Wrz 2007, Posty: 43
|
też mam coś takiego. Zapalam rano dodaję gazu, wkręca się na obroty idealnie, ruszam jadę na jedynce, dwójce, dojeżdżam do skrzyżowania zwalniam, dodaję gazu a obroty tak jakby w miejscu i po chwili zaczynają się pomału podnosić. Taki efekt utrzymuje się przez pierwsze 2-3 km jazdy. U mnie to występuje przy ujemnych temperaturach, ale również jak jest 0-2 C no i oczywiście przy zimnym silniku.
Jak na razie przyczyny nie zlokalizowałem. Może winne tego są już słabe świece, sam nie wiem ......
_________________ Punto mkII - 1.2/8V/60KM/2001/LPG/100001km
|
|
Góra |
|
 |
greg505 |
#215644 Wysłany:
04 Lut 2009, 21:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 07 Sie 2008, Posty: 4521 Pomógł: 42
|
u mnie na zimnym silniku w pewnym zakresie obrotow po prostu nie chcial ciagnac. po przeczyszczeniu wtryskow, preparatem STP(wlewany do paliwa) ten objaw mina
wiec moze zacznij od tego
_________________ bylo Punto2, jest: Grande & Clio2 ph3, oba robia kle kle kle
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|