|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 11:17
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
qdrzyk |
#104163 Wysłany:
17 Mar 2008, 18:57; Temat postu: LPG - obroty |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 31 Sty 2008, Posty: 11
|
Witam
Mam następujący problem.
1. Podczas jazdy na gazie, powoli spadają mi obroty. Jeżdzę dosyć dynamicznie więc tymbardziej jest to odczuwalne, dodatkowo w mieście powoduje duże spalanie. Byłem na regulacji gazu wymieniłem uszczelki i filtry w reduktorze i dalje ten sam problem. Na benzynie autko pracuje dobrze. Koleś od gazu powiedział ze już nic wiecej nie jestw stanie wyregulować oprogramowaniem, ale nie jestem pewien czy to wina samego softa - czy ktoś ma jakiś pomysł??
2. Na wolnych obrotach autko delikatnie podszarpuje, zarówno na gazie i jak benzynie, wskazówka obrotów lekko faluje - wymieniłem świece, przewody podobno są ok, a problem nie znika - co robić??
ostatnie pytanie czy powyższe problemy można ze sobą jakoś łączyć tzn czy jeden może być wynikeim drugiego?
Niestety nikt mi nie może pomóc, zatem prosze wskazcie dobego mechanika/gazownika w Krakowie.
pozdr
qdrzyk
_________________ Punto II SX 00' 1,2 B+GAZ
|
|
Góra |
|
 |
|
|
sławu |
#104320 Wysłany:
18 Mar 2008, 10:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 31 Gru 2007, Posty: 160
|
U mnie wystepuje ten sam problem, jak silniczek sie nagrzeje to na gazie obroty ostro falują. Podczas postoju w przedziale 500-1000 rpm.
Nie jestem pewien co jest tego przyczyną, gaz wyregulowałem, ale problem nie zniknął.
Wydaje mi się, że problem pojawił się po umyciu silnika... pozniej silnik wymieniłem bo zatarłem, ale falowanie pozostało.
_________________ Pierwsza i najlepsza: 1.2 8v LPG
|
|
Góra |
|
 |
Dziara |
#105065 Wysłany:
20 Mar 2008, 18:55; Temat postu: :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Limanowa Rejestracja: 27 Sty 2008, Posty: 416
|
|
Góra |
|
 |
zwonko |
#108965 Wysłany:
28 Mar 2008, 22:57; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
Falowanie obortów to silniczek krokowy, a z ta utrata obrotow to tylko na gazie tak sie dzieje??
|
|
Góra |
|
 |
qdrzyk |
#110194 Wysłany:
31 Mar 2008, 19:53; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 31 Sty 2008, Posty: 11
|
witam po małej nieobecności, ale mam kolejny problem. Ubywający płyn chłodniczy, zapowietrzenie układu - diagnoza - uszczelka pod głowicą do wymiany - chyba
co do falowana obrotów to będe zakładał na próbę drugi silniczek krokowy i się okaze.
_________________ Punto II SX 00' 1,2 B+GAZ
|
|
Góra |
|
 |
puncik1988 |
#233489 Wysłany:
28 Mar 2009, 10:19; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
witam i jak uporałes sie z tymi podwyzszonymi obrotami na LPG ?? mam ten sam problem jesli uporales sie to napisz co bylo tego przyczyna?
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|