Fenix napisał(a):
ale co ty chcesz żeby więcej jechał niż te 145 KMH czy co??
u mnie też te błędy wyskoczyły miało być ze pompa wtryskowa (jakieś tam krzywki nie pamiętam dokładnie) mi siadła a tak nie było i zrobiłem już 40 tyś nie ma sie czym martwić
w swoim wymieniłem przepływomierz i samochód o wiele szybciej się zbiera no i można zrobić pisk przy ruszaniu

zrobiłem ok 3000km od tego momentu, podlanczalem 2 razy pod komputer ale nie wyskakuje żaden błąd pompy. może to było przez przepływomierz ? a i z górki prawie 160 jedzie

ale nadal nie chce dymić
[ Dodano: 12 Maj 2008 22:15 ]Mast_bn napisał(a):
Witam, posiadam kropka o tym samym silniku. W moim kropku po podpieciu do komputera wyszlo, ze jest uszkodzony czujnik temperatury powietrza wlotowego. Mam do ciebie pytanie jak czesto trzeba regulowac rozrząd?
rozrządu sie nie ustawia tylko wymienia co 120, po prostu "złota raczka" mechanik robił mi rozrząd i źle chyba ustawił. ale teraz w fiacie poprawili.
[ Dodano: 31 Maj 2008 17:57 ]
A przypomniało mi się - jeszcze zaślepiony został zawór egr .
[ Dodano: 03 Kwi 2009 10:55 ]
Finał sprawy:
Wymienione końcówki wtryskiwaczy na nowe, wyczyszczone i zregenerowane egr ( tłoczek w zaworze porusza się bez problemów), przepływomierz wymieniony na nowy ( uszkodzona była membrana gumowa ), wymieniona pompa vacuum na nówkę ( 30zł

. Autko jeździ na razie super, nie szarpie na niskich obrotach przy dodawaniu gazu, nie ma błędów w komputerze. Autko nie dymi, spalanie na trasie 4.0-4.2 ( ciśnienie w oponach 2.5/2.3bar).