Witam, pisze do Kolegów gdyż wydaje mi się że pytanie dla Was będzie proste i banalne. Chodzi o problem przebubów ew. półosi. Autko Już jakiś dłuższy czas temu dawało o sobie znać ale żadko i na mała skale , pierdołka. ale teraz już prawie na każdym skręceniu koł przy dodaniu nawet delikatnie gazu coś tam stuka i puka. Diagnoza prosta ale tu sie nasuwa moje pytanie na które nie moge znaleźć odpowiedzi, być może za mało szukałem w dziale napędowym ale mimo to zwracam się do Was o pomoc. Mianowicie , pytanie brzmi czy przegłuby i półośki w hgt są bardziej wytrzymałe bo zakładam że tak a druga część pytania to czy jest możliwość zakupienia zestawu od hgt i zamontować go u mnie w mk2 1.2 8v 3d?
Podczas szukania części zamiennych w celu ustalenia orientacyjnych cen naprawy do hgt na allegro niczego nie znalazlem nowego natomiast przegub do mojego auta pasuje także do silników
FIAT:
-PUNTO II 1.2 / 1.2 16V / 1.9DS
-PUNTO III 1.2 / 1.4
-IDEA 1.2 16V / 1.4 16V
-STILO 1.2 16V
mamy tu 1.9DS a o 1.8 z hgt ani słowa. Prosze o rozwianie mych rozważań.
[ Dodano: 05 Cze 2009 23:36 ]Hm... No to dziekuje Wszystkim za wyczerpujące wypowiedzi , bardzo mi one pomogły i rozwiały przemyślenia