superges mogę ci podpowiedzieć co do tego typu środków że chyba działają z tym że ja nie używałem tych podanych przez ciebie tylko cuś takiego: Formuła do czyszczenia wtryskiwaczy Diesla. A użyte to było w celu pozbycia się falowania obrotów: wlało się do pełnego baku całą taką buteleczkę ( też do dizelka tylko "dci") i po przepaleniu całej ropki z baku powoli widać było efekty. Silnik jak na razie ma spokój więc chyba to całe stp pomogło i oby tak zostało
_________________ FIAT PUNTO II 1.9 DS - Nie wymagam od niego osiągów Ferrari, wystarczy żeby mi zapalił..... :]
Imię: Mariusz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Van
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Konstancin-Jeziorna Rejestracja: 11 Mar 2009, Posty: 1772 Pomógł: 13
O ile te dodatki do czyszczenia wtrysków, oddzielania czy wiązania wody (nie pamiętam) czy inne uszlachetniacze do benzyny/oleju napędowego to jeszcze rozumiem, ale uszczelniacze i dodatki do oleju silnikowego to według mnie najgorsze zło...
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum