|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 19:41
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
remind |
#316716 Wysłany:
12 Gru 2009, 21:23; Temat postu: Twarde przewody po wymianie uszczelki glowicy.Pieni się plyn |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Poland Rejestracja: 19 Mar 2007, Posty: 1125 Pomógł: 7
|
Witam, w piątek odebrałem samochód z naprawy. Wymieniono uszczelkę pod głowicą, planowano, sprawdzono szczelność, wymieniono kilka mniej istotnych rzeczy ( przegląd głowicy , rozrząd, płyn ( wcześniej przed naprawą miałem koncentrat bardzo się pienił, prestone - niesamowicie, pojeździłem kilka dni i go wymieniłem - kilka minut był biały i spieniony, borygo eko - mało i na krótko) = 1100zł. Powodem naprawy było to, że przewody robiły się bardzo twarde po krótkiej jeździe i ubywało mi płynu w zastraszającym tempie, szczególnie na zimnym silniku, wywalało mi czasami przez korek płyn i pienił się on w zbiorniczku w całej objętości ( płyn robił się biały, po chwili wracał do normy). Chłodnica się zapowietrzała a w płynie były oczywiście spaliny ( sprawdzono przez płyn wurth ). Korek mam wymieniony na nowy oryginalny z ASO. W poprzednim korku syczało cały czas, a jak silnik stygł to przewody robiły się "wklęsłe".
Od naprawy to w sumie mało się zmieniło. Nadal się pieni płyn ( podejrzewam, że w czasie jazdy też ), mniej się zapowietrza chłodnica. Wydaje mi się, że umiem odpowietrzyć układ - są 3 korki. Macie może pomysł co z tym zrobić ?
_________________ Dzień bez chmury jest ponury. Odpalanie na mrozie Punto 1.9D http://www.youtube.com/watch?v=-GX4nKQIMGY
___
|
|
Góra |
|
 |
|
|
STax |
#316728 Wysłany:
12 Gru 2009, 22:18; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
|
Góra |
|
 |
remind |
#316834 Wysłany:
13 Gru 2009, 12:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Poland Rejestracja: 19 Mar 2007, Posty: 1125 Pomógł: 7
|
Olej wygląda w porządku, dopiero co wymieniony. Poprzednio też wyglądał w porządku. Nie było również oleju w płynie. Czy niefachowo to na razie ciężko powiedzieć bo robiłem w aso fiata. Widziałem samochód z 1.9D znajomego forum z białegostoku, u niego przy przygazowaniu nie ma żadnych pęcherzyków powietrza. Przewody nie są też twarde.
_________________ Dzień bez chmury jest ponury. Odpalanie na mrozie Punto 1.9D http://www.youtube.com/watch?v=-GX4nKQIMGY
___
|
|
Góra |
|
 |
dark440 |
#318782 Wysłany:
20 Gru 2009, 14:55; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: wozna Rejestracja: 02 Cze 2009, Posty: 14
|
to chyba wygląda jak by tylko powiedzieli, że planowali głowicę a tego nie zrobili
czy pokazywali tobie starą uszczelkę?
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|