Podbije watek. Moj zaczal znaczaco glosniej pracowac od jakiegos miesiaca, gdy mi sie aku rozladowal i musialem dac go na nocke do prostownika. Po ladowaniu odpalil od strzalu.
Tyle ze zaczal zauwazalnie glosniej pracowac. Po starcie na luzie mial ok 1100-1200 obrotow i halasowal jak kosiarka i nie chcial za bardzo przyspieszac. Pozniej niby bylo ok ale nadam mam wrazenie ze pracuje glosniej. Wczesniej moze nie zwracalem na to uwagi bo zawsze mialem dmuchawe na drugim biegu zalaczona.
Teraz zeby startowal bez problemu to dmuchawa jest na zero i moze dlatego jest to bardziej slyszalne.
wiem ze jest zimno teraz. Kiedys po starcie tez halasowal troche, szczegolnie na mrozie ale mam wrazenie ze teraz glosniej chodzi.
moze to rozrzad daje sygnal zeby go wymienic ?

albi luzy zaworowe trzeba polikwidowac.
Tak wiem, najprawdopodobniej szukam dziury w calym. Rozrzad z regulacja luzow byl robiony przy przebiegu 72,5 tysi prawie 5 lat temu. Teraz mam 128,5k nalatane. Olej zmieniony w lipcu zeszlego roku przy stanie licznika 122k.
Rozrzad pewnie zrobie w tym roku ale nie na wiosne tylko troche przeciagne termin