You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 17 Cze 2025, 05:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #429552 Wysłany: 15 Sty 2011, 00:02; 
 Temat postu: Problem z silnikiem 1.2 16 v 2000 r
Sympatyk kropek
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Grodziska Wlkp
Witam niedawno zostałem posiadaczem punto 2 z silnikiem 1.2 16 v wszystko w miare ok, kupiłem w komisie jazda probna ok cena po targowaniu 7400 zł brutto na wyposazeniu el szyby, wspomaganie city ,radio, abs , od 6 lat w polsce jezdzil wiec mysle dlaczego nie ,korozji za duzo nie ma silnik działa cicho i równo przebieg podobno 127 tys km skusiłem sie i co i głowa juz mnie boli od tego auta.Na próbe zrobiłem nim trase do Poznania i spowrotem wszystko ok to było jakies 120 km , no to postanowiłem go zarejestrowac i jak wracałem z rejestracji nagle na wolnych obrotach zzaczoł nierówno pracowac poczólem jakis dziwny zapach w kabinie cos jakby stary olej, na wiekszych obrotach niby ok ale na wolnych to silnik jakby z pod maski chciał wyskoczyć , otworzyłem maske i w dolnej czesci silnika jakis dymek leciał, dojechałem do mechanika i nie wiedza co wymieniali cewke wymienili swiece ,rozrząd i nadal to samo, moze ktos z was miał podobne problemy z tym silnikiem ? niewiem co robic czy moge oddac auto jak juz je zarejstrowałem ? gosciowi z komisu powiedziałęm jak sprawa stoi mowił ze jak powiem co jest uszkodzone to bedziemy rozmawiac.Jak myslicie to cos z elektryka czy ten silnik juz do bani nie wiem czy warto w niego inwestowac jak takie poczatki. Jesli ktos mial podobne problemy prosze o jakies info dziekuje

[ Dodano: 10 Sty 2011 20:18 ]
a może w okolicy grodziska wlkp jest jakis mechanik godny polecenie przez uzytkowników punto z tego portalu bo naprawde niemam czasu ( jak kazdy dzis ) na jazde pi ilus tam mechanikach i słuchania najpierw opini jak poprzedni mechanik cos zle zrobił :)

[ Dodano: 14 Sty 2011 22:02 ]
ok juz po wszystkim, niby winna była elektryka wymieniono wszystkie wiązki przewodów i silnik teraz niby pracuje ok ale zaufania do niego niemam ;)Pozatym wymiana miski olejowej bo cos nie tak było wymiana swiec wymiana rozrzadu wymiana wahacza, wymiana akumulatora, olej , filtry itp i sie 1500zł zrobiło ehhh no ale mam nadzieje ze te 2 lata jakos da rade zobaczymy.

Post #468006 Wysłany: 28 Kwi 2011, 20:55; 
 Temat postu:
Puntomaniak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Nic się nie przejmuj, ja już w auto władowałem prawie 3k a mam je od końca stycznia :) Ważne jest aby porobili wszystko abyś sam dla siebie był zadowolony, że wsiadasz i jedziesz i interesuje Cię tylko waha. Władowałem już kupę kasy w kropkę i co ? I ostatnio wchodzę pod auto ja CI patrze a tam coś cieknie (chyba ze skrzyni) więc sam widzisz że nie jest lekko, ale kocham to auto :P Wymienie nie długo serducho i będzie git ;) Tak czy siak, dasz rade :!: :E

Post #468050 Wysłany: 28 Kwi 2011, 21:44; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

elcinek napisał(a):
wymiana swiec wymiana rozrzadu wymiana wahacza, wymiana akumulatora, olej , filtry itp i sie 1500zł zrobiło ehhh no ale mam nadzieje ze te 2 lata jakos da rade zobaczymy.

to są jak najbardziej normalne rzeczy w każdym aucie byś to musiał zrobić.. ciesz sie ze w punto to tanie jest, i w sumie itak nie dużo rzeczy wymieniłeś.
Auto ma tyle lat że bez niczego może sie coś popsuć. Nawet niewiesz ile nowych aut sie psuje odrazu po wyjeździe z salonu, i czasem w na gwarncji nie mogą sobie poradzić.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)