|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 14:48
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
KarolGt |
#495639 Wysłany:
05 Sie 2011, 22:38; Temat postu: Spuszczanie wody z filtra paliwa 1.9D |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Karol
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Sieradz Rejestracja: 12 Lip 2011, Posty: 294 Pomógł: 5
|
Witam
W instrukcji od fiacika mam napisane że co 5tyś km powinno spuszczać się wodę z filtra paliwa.
Tak sobie myślę jak by to zrobić żeby nie zapowietrzyć układu. Gdzieś przeczytałem że po przekręceniu kluczyka jest podawane paliwo. Więc może 1 osoba przekręca kluczyk, a druga wtedy odkręca korek z dołu? Czy lepiej całkiem filtr wymontować po czym upuszczone paliwo uzupełnić przed zamontowaniem??
Swoją drogą jestem ciekaw czy rzeczywiście woda się tam oddziela, czy może jednak paliwo poprawiło się na tyle że jest to niepotrzebne.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
kater |
#497347 Wysłany:
12 Sie 2011, 21:30; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Bunschoten Rejestracja: 05 Lut 2011, Posty: 5
|
Mi się odzywa kontrolka wody w filtrze co jakiś czas. W zimie świeciła prawie codziennie, było pół roku spokoju i znów się odzywa. W domu już leży nowy filtr paliwa (40zł chyba), na urlopie wymienię 
|
 |
KarolGt |
#497518 Wysłany:
30 Sie 2011, 21:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Karol
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Sieradz Rejestracja: 12 Lip 2011, Posty: 294 Pomógł: 5
|
A ile przejechałeś na tym filtrze?
Na Twoim miejscu bym się pospieszył, w instrukcji wspominają że woda może uszkodzić wtryski.
[ Dodano: 30 Sie 2011 21:20 ] No więc po przejechaniu 8 tyś. km. postanowiłem spuścić wodę z filtra paliwa, po całkowitym wyjęciu i odkręceniu korka pojawił się problem... w spuszczanym paliwie nie było śladów wody. Chyba filtr popracuje dłuzej niz katalogowe 20 tyś. km. Tym bardziej, że tankuje zawsze z dystrybutora, więc paliwo nie ma za bardzo jak się zanieczyścić.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|