|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 20:07
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Ryszard_M |
#559925 Wysłany:
16 Mar 2012, 16:34; Temat postu: Układ zasilania punto 1.9 JTD |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Tarnobrzeg Rejestracja: 01 Sty 2009, Posty: 22
|
Witam serdecznie. Od pewnego czasu mam problem tego rodzaju że: Jak postoi do rana, to aby go uruchomić, muszę włączyć zapłon i poczekać aż pompa paliwa przestanie pracować. Jak tego nie zrobię, to muszę dość długo męczyć go rozrusznikiem zanim zastartuje. Nie chodzi tu o grzanie świec żarowych, bo dzieje się to i latem i zimą. Po pierwszym rozruchu, następne już są normalne, tzn. pali na dotyk. Sprawdziłem szczelność przewodów paliwowych, wymieniłem filtr paliwa i b/z. Podejrzewam, że to pompa paliwowa w zbiorniku paliwa szwankuje i może trzeba ją będzie wymienić. Może ktoś spotkał się w swoim aucie z czymś takim i mi podpowie co można zrobić. To tyle, dziękuję.
_________________ Czarne Punto II, 1,9 JTD, rocznik 2000
|
|
Góra |
|
 |
|
|
IT |
#576308 Wysłany:
29 Kwi 2012, 23:17; Temat postu: Re: Układ zasilania punto 1.9 JTD |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Opisane problemy z odpalaniem mogą wynikać z nieszczelności pompy CR (co zresztą sam sugerujesz). Można ją zregenerować - jak tak zrobiłem i ładnie chodzi (gdzieś na forum jest mój przydługi wątek na ten temat).
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|