|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 16:22
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kaman01 |
#299754 Wysłany:
18 Paź 2009, 10:58; Temat postu: Cieknacy simering |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Białystok Rejestracja: 18 Lut 2009, Posty: 6
|
Czesc dawno tutaj nie zagladalem, ale od pewnego czasu mam problem z moim Punciakiem. Jakies 2 tyg temu zostal zalozony nowy simering i wymienilem olej w skrzyni biegow, a dzisiaj patrze znow niewielka plama oleju pod silnikiem. Czego moze to byc przyczyna? Dodam ze za olej w skrzyni biegow zaplacilem 45zl za 1l wiec troche duzo i szkoda zeby dalej lecial  Macie jakies pomysly? Z gory bardzo dziekuje za wszelka pomoc.
Punto 1,2 8V 2005
|
|
Góra |
|
 |
|
|
tashunka |
#329755 Wysłany:
27 Sty 2010, 16:34; Temat postu: simering |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Nie wiem , jak to dokładnie wytłumaczyć, ponieważ mam małą wiedzę o samochodach, lecz w skrócie wygląda to tak; też rozlał mi się olej ze skrzyni biegów. Pojechałem do mechanika, który powiedział, że półośka, która wchodzi do skrzyni biegów powinna się zakleszczać po włożeniu, aby nie wypadła. Niestety w środku jest tak wyrobione to -nie wiem jak to nazwać więc powiem "siodełko", że półośka po szarpnięciu wychodzi, a nie powinna. Może ma ktoś na to jakiś patent ? Przecież nie kupię nowej skrzyni biegów z tego powodu.
|
|
Góra |
|
 |
Melon |
#329769 Wysłany:
27 Sty 2010, 17:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: WARSZAWA/NADARZYN Rejestracja: 11 Paź 2008, Posty: 221
|
Patent jest taki ,że albo masz do wymiany kielich który wchodzi w skrzynie a w niego pół oś. albo jest do wymiany i to i satelita, którą da się wymienić bez obaw tyle ,ze trzeba wyjąć mechanizm różnicowy
_________________ I <3 my H
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|