|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 21:59
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
zoidbergh |
#618085 Wysłany:
08 Paź 2012, 21:24; Temat postu: Problem z odpaleniem silnika. |
|
 |
Forumowicz |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: podkarpackie [R]
|
Witam wszystkich jako nowy użytkownik.
Mam następujący problem: Rano samochodzik był używany normalnie, zaparkowałem pod blokiem, po kilku godzinach chciałem ponownie uruchomić silnik. I nic. Po przekręceniu silnika słychać tylko buczenie spod maski, brak żadnych "kaszlnięć" czy czegoś podobnego. Kontrolki i deska rozdzielcza zapalają się i cały czas świecą się te od akumulatora, oleju, ABS-u i poduszki powietrznej. Światła pozycyjne działają. Podobnie radio, z tym, że po kilku sekundach wyłącza się, by po chwili włączyc się samo z powrotem. I tak w kółko. Nie wiem czy to kwestia akumulatora i wystarczy go podładowac kablami czy raczej rozrusznik? Kumpel po telefonicznym opisie sugeruje też problem z alternatorem.
No i nie wiem. Na hol i do warsztatu?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Yacek |
#618099 Wysłany:
08 Paź 2012, 21:53; Temat postu: Re: Problem z odpaleniem silnika. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Włocławek Rejestracja: 21 Wrz 2008, Posty: 739 Pomógł: 53
|
witam, miesiąc temu miałem to samo . zwarcie w celi w akumulatorze. po zakupie i zamontowaniu nowego wszystko ok. stary oryginalny akumulator wytrzymał 4 lata (włoski )
_________________ GP. MY2008
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|