|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 11:19
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Cway |
#756643 Wysłany:
31 Gru 2014, 14:22; Temat postu: 1.2 8v 69km - dziwny hałas przy niskich temp Read more: htt |
|
 |
Forumowicz |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.2 8V 69KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: wielkopolskie [P]
|
Witam, czy ktoś z Was spotkał się z dziwnym hałasem z silnika - dzieje się tak tylko po odpaleniu i tylko przy niskiej temperaturze powietrza. Poniżej link do YT - jest to dość słyszalne od ok 10 sekundy filmu. http://youtu.be/ZKLoFJpJv9EAuto to Punto 1.2 8v 69km - rocznik 2014 - przebieg trochę ponad 3tys km. Mam już umówioną wizytę w ASO w styczniu, ale może ktoś z Was miał podobne objawy w swoim aucie. Dzięki
|
|
Góra |
|
 |
|
|
19robertoo64 |
#756659 Wysłany:
31 Gru 2014, 16:26; Temat postu: Re: 1.2 8v 69km - dziwny hałas przy niskich temp Read more: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Robert
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Lounge
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 18 Maj 2013, Posty: 245
|
powiem Ci ze mam ten sam silnik ale masakra jak Ci chodzi to mój przy mrozach -12 w tym roku i -20 w tamtym tak głośno nie pracował jak Twoj... niczym TDI  ja mam znowu problem że przy siarczystych mrozach po nocy jak rano auto odpalam to w końcowej uruchamiania auta jak już odpala słychać takie metalowe pogłos chocby metal o jakas nie wiem jak to nazwać buteleczke stuknął. ALe to tylko przy pierwszym uruchomieniu po nocy.
_________________ Był Fiat Punto Estiva Nero Carbonio
http://fiatpunto.com.pl/topic41997.html
Jest Fiat Tipo SW
|
|
Góra |
|
 |
Cway |
#756661 Wysłany:
31 Gru 2014, 16:52; Temat postu: Re: 1.2 8v 69km - dziwny hałas przy niskich temp Read more: |
|
 |
Forumowicz |
|
Generalnie chodzi bardzo cicho-normalnie, jak benzyna. Jednakże ten terkot ala TDI po uruchomieniu na mrozie jest irytujący- tak jakby coś było poluzowane, jakiś plastik, albo coś innego. Może pompa wody, może pasek od alternatora? Trwa raptem kilka-kilkanaście sekund, ale to nie jest normalne. Może ktoś miał podobny przypadek. Ciekawy jestem co powie ASO.
|
|
Góra |
|
 |
19robertoo64 |
#756676 Wysłany:
31 Gru 2014, 17:51; Temat postu: Re: 1.2 8v 69km - dziwny hałas przy niskich temp Read more: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Robert
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Lounge
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 18 Maj 2013, Posty: 245
|
pompa wody to piszczy i pisk nasila się przy dodawaniu gazu i jak się zagrzeje troche to ucicha. W Sienie miałem takie piski z pompy wody. Ale u Ciebie... to nie wiem co może być
_________________ Był Fiat Punto Estiva Nero Carbonio
http://fiatpunto.com.pl/topic41997.html
Jest Fiat Tipo SW
|
|
Góra |
|
 |
Cway |
#756681 Wysłany:
31 Gru 2014, 18:26; Temat postu: Re: 1.2 8v 69km - dziwny hałas przy niskich temp Read more: |
|
 |
Forumowicz |
|
Właśnie sprawdziłem...jak wciskam gaz to nic się nie dzieje, terkot nie nasila sie, jest taki sam, aczkolwiek nieregularny. Najdziwniejsze jest jednak to, że odgłos ten pojawia się ok 2 sekund po odpaleniu i po kilku-kilkunastu ustaje.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|