|
Obecny czas: 24 Cze 2025, 17:03
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
wikarypower |
#264532 Wysłany:
14 Cze 2009, 20:57; Temat postu: Zgite mocowanie |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
witam
jakis czas temu zauwazylem, ze wewnatrz tylniej sprezyny lezy gumowy odboj, dokupilem nowy jednak element mocujacy odpadl razem z nim... w sumie nie potrzebny byl nowy odboj jak ten wlasnie elemencik...
pytanie moje, czy mozna wogole cos takiego dokupic (jak to sie nazywa), bo jak widac na fotce nie dosc ze zgite,to jeszcze sprezynka w czasie pracy zawieszenia pogniotla blaszke do konca...
przy okazji wymiany tuleji wahaczy okazalo sie, ze nie idzie tego spowrotem zalozyc, tak ze jezdze bez niego na prawym kole

|
|
Góra |
|
 |
|
|
Lotos |
#264778 Wysłany:
15 Cze 2009, 17:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 04 Sty 2007, Posty: 817
|
takiego elementu nie dostaniesz w żadnym sklepie. Pozostaje blacharnia ASO lub dorobienie mocowania
|
|
Góra |
|
 |
Duh |
#264820 Wysłany:
15 Cze 2009, 19:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Beskidy-Cracov Rejestracja: 20 Kwi 2008, Posty: 222
|
eee tam blacharnia zaraz, jeszcze ASO nie takie rzeczy spawałem  Dobra spawarka elektrody 1 lub 1,5 najlepiej zółte i mały prąd, odepnij akumulator i jazda. Ja w sobote pospawałem całe złącze elastyczne od kolektora do katalizatora + mocowanie. a wszyscy mówili że bede miał przedmuch bo elektrycznie sie nie da! Proszę przyjechac i posłuchać  a spawaczem nie jestem- trochę zgnitych trupów poratowałem w życiu i jak bys był w okolicach Żywca to ci to połatam he,he  bo w Krakowie nie dysponuje warsztatem
_________________ Praktyka - jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego
Teoria - jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.
Kiedy połączymy praktykę i teorię to: nic nie działa i nie wiemy dlaczego
|
|
Góra |
|
 |
bodek600 |
#264919 Wysłany:
15 Cze 2009, 22:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: uć Rejestracja: 05 Sty 2008, Posty: 111
|
|
Góra |
|
 |
Lotos |
#264979 Wysłany:
15 Cze 2009, 23:47; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 04 Sty 2007, Posty: 817
|
Duh napisał(a): eee tam blacharnia zaraz, jeszcze ASO nie takie rzeczy spawałem  Dobra spawarka elektrody 1 lub 1,5 najlepiej zółte i mały prąd, odepnij akumulator i jazda. Ja w sobote pospawałem całe złącze elastyczne od kolektora do katalizatora + mocowanie. a wszyscy mówili że bede miał przedmuch bo elektrycznie sie nie da! Proszę przyjechac i posłuchać  a spawaczem nie jestem- trochę zgnitych trupów poratowałem w życiu i jak bys był w okolicach Żywca to ci to połatam he,he  bo w Krakowie nie dysponuje warsztatem
to DLATEGO NAPISAŁEM że moze dorobic sobie
|
|
Góra |
|
 |
wikary_power |
#265060 Wysłany:
16 Cze 2009, 11:31; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
no i pewnie trzeba bedzie dorobic... z jakiejs nakretki od sloika
a kolega bodek600 wspominal, ze jezdzi bez tego, to chyba zwieksza sie zuzycie amortyzatora i sprezynki?
|
|
Góra |
|
 |
AF |
#265063 Wysłany:
16 Cze 2009, 11:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Odbój ma m.in. chronić sprężynę przed pęknięciem w momencie gwałtownego "dobicia" zawieszenia.
Czasem się przydaje 
_________________ GP1.2
65 leniwych kucyków.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|