|
Obecny czas: 21 Cze 2025, 01:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
JVC_PL |
#265617 Wysłany:
17 Cze 2009, 21:57; Temat postu: pzekladnia maglownica |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Van
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Namysłów,Kępno, Syców Rejestracja: 15 Mar 2009, Posty: 138
|
Koledzy mam problem walneła mi dzisiaj maglownica leci mi z lewej strony po końcówce płyn wspomagania , czy przekładnia nadaje się do wyrzucenia, regeneracji czy lepiej kupić używaną mam silnik 1.6 V8 rok 94, proszę o pomoc auto stoi
_________________ LANCIA DELTA PLATINIUM DODGE GRAND CARAVAN
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Duh |
#265627 Wysłany:
17 Cze 2009, 22:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Beskidy-Cracov Rejestracja: 20 Kwi 2008, Posty: 222
|
a Ja sie dopisze do tematu. Mam bez wspomagania i czy istnieja jakieś zestawy regeneracyjne do maglownic czy trzeba ją wymieniać ?
_________________ Praktyka - jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego
Teoria - jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.
Kiedy połączymy praktykę i teorię to: nic nie działa i nie wiemy dlaczego
|
|
Góra |
|
 |
Lotos |
#265654 Wysłany:
17 Cze 2009, 22:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 04 Sty 2007, Posty: 817
|
są zestawy regeneracyjne ale najpierw trzeba wyciagnać i zobaczyć czy w ogóle jest opłacalne to regenerować bo jak znam życie to taniej bedzie kupic uzywaną ze szrotu za 200 PLN czy taniej nawet i starczy na reszte życia auta
|
|
Góra |
|
 |
Rafalinek |
#265662 Wysłany:
17 Cze 2009, 23:12; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Ja kiedyś dałem swoją do regeneracji, zapłaciłem coś koło 300 chyba za samą regenerację (nie licząc wymiany, bo to sami robiliśmy). A też puszczała płyn w jednym miejscu.
|
|
Góra |
|
 |
Duh |
#265697 Wysłany:
18 Cze 2009, 07:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Beskidy-Cracov Rejestracja: 20 Kwi 2008, Posty: 222
|
OK tylko mnie chodzi o zestawy regeneracyjne zrób to sam  chciałem wyciągnąć powymieniać co trzeba i włożyć z powrotem. Wiem że na szrocie tylko czy w PL kupie taką nie wybitą? mnie to wydaje się że mam luz między wałkiem co wychodzi przy tej gumie a obudową maglownicy i potem łaczy się z drążkiem (drążki mam new) ale tylko z lewej strony. nie wiem czy kasacja na srubie cos by dała bo to raczej kasuje luz między zębami.
_________________ Praktyka - jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego
Teoria - jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.
Kiedy połączymy praktykę i teorię to: nic nie działa i nie wiemy dlaczego
|
|
Góra |
|
 |
JVC_PL |
#265816 Wysłany:
18 Cze 2009, 18:39; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
no ja już znalazłem za 120 zł używkę z aua co przyjechało na kolach z Niemiec tylko się zastanawiam czy będzie to pasowało  chyba raczej tak bo slyszalem ze wszystkie ze wspomaganiem były takie same ---> prawda czy fałsz? [ Dodano: 18 Cze 2009 17:39 ]i jeszcze pytanie ciężko jest to wyciągnąć ? trzeba wózek spuszczać?
|
|
Góra |
|
 |
Rafalinek |
#265958 Wysłany:
18 Cze 2009, 23:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Ja bym na Twoim miejscu dał starą do regeneracji, bo z używką nie wiadomo czy będzie do końca sprawna czy też nie zacznie puszczać za parę km. A jak Ci to porządnie zregenerują, to przynajmniej wiesz że pojeździsz. Ja regenerowałem w Ostrowie, jak będziesz zainteresowany to mogę Ci dać namiary.
A co do wyjmowania to...
Rafalinek napisał(a): Jest sporo pracy z jej wyjęciem i ponownym zamontowanie. Robiliśmy to w 2 osoby (w tym kumpel, który się dość dobrze znał na tym) + jeszcze jedna wyrywkowo, która przynosiła/odkładała klucze, śruby etc. Maglownicę wyciągaliśmy dołem, mieliśmy podnośnik, także był pełen dostęp. A i tak zajęło nam to kilka godzin w ciągu jednego dnia na zdemontowanie i kilka dni później podobnie na złożenie (mieliśmy klucz pneumatyczny)
|
|
Góra |
|
 |
adrian055 |
#265959 Wysłany:
18 Cze 2009, 23:07; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adrian
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.4 8V 130KM
Wersja: GT
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Gorlice Rejestracja: 06 Lut 2008, Posty: 532 Pomógł: 1
|
ja wymienialem maglownic bez wspomagania na wer z wspomaganiem, musisz odkrecic łape od skrzyni ta od spodu zeby silnik lekko opadl i targasz ja 
_________________ Punto 1.4 GT
Diagnostyka euroscan Fiat do 2000 roku Gorlice
|
|
Góra |
|
 |
JVC_PL |
#271715 Wysłany:
11 Lip 2009, 21:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Już wymieniłem dałem do regeneracji z faktura zapłaciłem 400 zł chodzi jak ta lala ja popuściłem wózek i fajnie wyszła . pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|