|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 23:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Crazydrake |
#275611 Wysłany:
29 Lip 2009, 08:48; Temat postu: "Bicie" kierownicy |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Active
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Połomia/Czudec/Rzeszów Rejestracja: 27 Cze 2009, Posty: 523 Pomógł: 12
|
Witam wszystkich, mój pierwszy post na forum i proszę was o pomoc. Kupiłem w kwietniu punto okazało się że mam do wymiany przedni wachacz no więc tak zrobiłem ale nikt mi nie powiedział że trzeba po wymianie ustawić też zbieżność wiec ścięło oponę. Ustawiłem wczoraj zbieżność i kupiłem od razu nowe buty dla kropka. I tu pojawia się problem: zbieżność OK, opony nigdy nie śmigane i wyważone prawidłowo a podczas jazdy(z przerwami) kierownica "bije" w prawo i lewo. Auto jedzie prosto ale to bicie jest wkurzające. Pomóżcie gdzie szukać przyczyny takiego stanu rzeczy.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
esik1982 |
#275631 Wysłany:
29 Lip 2009, 10:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Jakubowice/koło Krakowa Rejestracja: 21 Lip 2008, Posty: 119
|
panie kolego nie wiem gdzie wyważałeś koła ale zapewne masz do wymiany felgi lub felgę ponieważ pan co wyważał koła odstawił fuszerkę i nie sprawdził bicia tzw. góra-dól w prawo-lewo nie bije ale bije góra dół załóż sobie zapas lub koła z tyłu i sprawdź czy bicie ustąpiło.
|
|
Góra |
|
 |
Crazydrake |
#276082 Wysłany:
31 Lip 2009, 09:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Active
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Połomia/Czudec/Rzeszów Rejestracja: 27 Cze 2009, Posty: 523 Pomógł: 12
|
problem został rozwiązany. Okazało się że opona była felerna(wyższa w jednym miejscu) i stąd bicie. Dowiedziałem się przy okazji że kończy mi się już przedni amor i że troszkę felgi są przygięte. Dzięki za pomoc
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|