|
Obecny czas: 24 Cze 2025, 17:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Sir-Rafał |
#377792 Wysłany:
30 Cze 2010, 20:18; Temat postu: Łożysko, piasta, zwrotnica? Sprzypi z przodu |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Czarnków/Poznań Rejestracja: 15 Kwi 2009, Posty: 1
|
Witam...
Chciałem się zapytać jak w Punto I wygląda sprawa łożyska przedniego. Otóż mam problem, że niedługo po wymianie łożyska, z koła zaczął wydobywać się dziwny dźwięk-jakby skrzypienie-zawsze w tej samej pozycji koła. Raz silniej, raz ciszej... Wymieniłam łożysko, ale szybko problem powrócił. Teraz przy ponownym wyciągnięciu zwrotnicy łożysko miało luz-chwytając za piastę mogłem ją minimalnie wysunąć i włożyć i stukało troszkę. Nie wiem czy tak może być? I czy piasta na miejscu nachodzenia łożyska ma jakby 2 różne fi? Miałem też dziwne złudzenie, że piasta się kręci nie kręcąc łożyskiem... Dziwna sytuacja i proszę o radę, bo sam nie wiem co dokładnie wymienić, a problem jest denerwujący... Dodam też, że mam od szlifierki małe wcięcie na tulei na którą nachodzi łożysko w piaście, po wymiane łożyska u mechanika, który szlifierki nie oszczędzał i nie wiem czy ta skaza i minimalna nierówność nie wpływa...
Dzięki za pomoc...
|
|
Góra |
|
 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|