|
Obecny czas: 24 Cze 2025, 17:15
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Lukassimo |
#414075 Wysłany:
20 Lis 2010, 14:01; Temat postu: Dziwny dźwięk przy manewrach |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 02 Cze 2009, Posty: 11
|
Witam !
W moim Punto I przy wolnych manewrach, np. skręcaniu kół w miejscu, wycofywaniu na ulicę z prostopadłego parkingu spod przednich kół wydobywa się bardzo głośny dźwięk buczenia, bardzo podobny do pracującego odkurzacza. Kiedyś tego nie było, było cichutko. Kumpel mi powiedział że to może być wina pompki wspomagania. Sprawdzaliśmy poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym i jest niby ok, ale płyn jest spieniony, gdzieś czytałem że to wina zapowietrzenia. Czy zna ktoś możliwą przyczynę tego buczenia? Z góry dziękuję i pozdrawiam 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
pers5 |
#416091 Wysłany:
26 Lis 2010, 17:28; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: opole Rejestracja: 03 Sty 2008, Posty: 37
|
Dolej płynu do wspomagania, nawet trochę ponad stan.
Wejście przewodu powrotnego z przekładni jest blisko przewodu ssącego i ma to jakieś znaczenie, bo powoduje ciągłe spienianie się oleju.
Ja też walczyłem z tym długi czas, kupiłem inną pompę, która z resztą się później zatarła. Z powrotem założyłem starą która buczała, dolałem więcej płynu i działa!
Powód może być też inny.
|
|
Góra |
|
 |
smuk |
#418319 Wysłany:
02 Gru 2010, 20:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Moze jezdzisz po zamaraznietym sniegu ?? 
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#418355 Wysłany:
02 Gru 2010, 21:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
Kiedy tak robi? Jak kręcisz kierownicą na postoju też?
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|