|
Obecny czas: 20 Cze 2025, 21:40
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
toner |
#445265 Wysłany:
25 Lut 2011, 19:13; Temat postu: Dzwonienie na niskich obrotach |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Dębica Rejestracja: 04 Paź 2008, Posty: 49
|
Witam,mam maly problemik a mianowicie na wysokiem biegu i malej prednosci (to i male obroty) jak puszcze sprzeglo i naciskam powoli gaz to kropa sie powoli zbierze,natomiast jak zrobie to samo i nacisne mocno na gaz to dochodzi jakis odglos dzwonienia taki metaliczny tylko nie wiem czy skrzynia czy silnik. Albo zaplon do regulacji albo docisk sprzegla albo nie wiem co......
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Zaq |
#445345 Wysłany:
25 Lut 2011, 21:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Napisz czy częstotliwość tego dźwięku zmienia się wraz z obrotami?
A może jakaś osłona dzwoni, na skutek drgań silnika, może coś z tłumikiem.
_________________ Punto classic 2010
|
|
Góra |
|
 |
maciej166 |
#445354 Wysłany:
25 Lut 2011, 22:16; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Jarocin Rejestracja: 13 Wrz 2007, Posty: 121
|
Dołączam się do tematu. U mnie przy większych prędkościach ok. 90 km/h (obroty akurat nie wpływają na to) właśnie takie jakby metaliczne dzwonienie występuje. Puszcze gaz, aby zmniejszyć prędkość i ustępuje to dzwonienie. Auto było u mechanika aby sprawdzić łożyska, ponieważ było takie pierwsze skojarzenie i wszystko się okazało dobrze, jednak po jego oględzinach problem nadal jest, chociaż już rzadziej i nie tak głośno jak miało to miejsce wcześniej. Jakieś pomysły co może być tego przyczyną?
_________________ Był: "Zielony szerszeń" - 1.2 75KM ELX Jest: wielkie nic
|
|
Góra |
|
 |
b3liar |
#445355 Wysłany:
25 Lut 2011, 22:21; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: Poza Polską
|
zdejmij pasek z alternatora i złap za kółko, zobacz czy nie "lata" - możliwe że wentylator alternatora wali w obudowe bo łożyska nadają się już do wymiany
|
|
Góra |
|
 |
toner |
#445454 Wysłany:
26 Lut 2011, 09:27; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Dębica Rejestracja: 04 Paź 2008, Posty: 49
|
Dzwonienie jest jednostajne, tylko po mocnym nacisnieciu do spodu na gas i przy wysokim biegu a malej predkosci. Chyba nie ma tego dzwonienia jak wszystko jest zimne.
|
|
Góra |
|
 |
Rosso |
#526998 Wysłany:
06 Gru 2011, 19:40; Temat postu: Re: Dzwonienie na niskich obrotach |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Polska Rejestracja: 04 Kwi 2011, Posty: 4
|
Sprawdź airbox  w pierwszej części puszki w środku jest mała klapka skierowana w dół. Osobiście przykleiłem ją Super Cementem (klejem kupionym na bazarze od ruskich) do reszty puszki i problem zniknął  wcześniej wydawał taki... ceglisty dźwięk, if U know wha I mean
_________________ Mam ślicznego, czerwonego Kropka z malutkim silniczkiem. Ale go lubię.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|