Witam wszystkich! Jestem szczęśliwym (a czasem nie

) posiadaczem Punto 2 1.2 benzyna 2003 i od jakiegoś czasu męczy mnie kilka problemików:
1. Nieraz podczas jazdy zdarza się, że coś zaczyna wyć spod maski. Jest to wycie/pisk jakby coś się ocierało, które trwa nieraz sekundę, kilka sekund, a czasami nawet około minuty. Najczęściej da się je słyszeć, gdy silnik jest zimny, a powietrze wilgotne, ale również zdarza się po dłuższej jeździe. Oczywiście nic nie wyje gdy się zatrzymam. Co to może być?
2. Od czasu do czasu rosną mi obroty, gdy wciskam sprzęgło podczas zmiany biegów. To akurat dzieje się bardzo rzadko, ale jakoś tak mnie niepokoi...
3. W czasie jazdy i zaraz po zatrzymaniu niekiedy da się słyszeć lekkie drganie, jakby ktoś położył linijkę na krawędzi stołu i zrobił "trampolinę".
4. Oczywiście, jak w większości kropków po chwili jazdy zapala mi się czerwona kierownica, ale co ciekawe nie ma to właściwie żadnego wpływu na prowadzenie pojazdu, nawet City da się włączyć. Dziwne... sygnalizuje to awarię wspomagania, a wspomaganie jest...
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś mógł doradzić skąd się biorą te dziwne przypadłości. Mam kilka swoich typów, ale muszę się upewnić.
Z góry dzięki i pozdrówki
Edit: Dodanie 4ego punktu.