|
Obecny czas: 20 Cze 2025, 11:06
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
s.cortezz |
#455217 Wysłany:
22 Mar 2011, 15:57; Temat postu: Na zimnym silniku po dodaniu gazu zaczyna gasnac |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam.
Mam pewien problem zwiazany z moim punciakiem:(. Na zimnym silniku gdy rano chce go odpalic robi to bez zarzutu, lecz gdy tylko dodam mu gazu zaczyna sie dlawic i gasnie. Trzeba mu pare razy delikatjnie dodac gazu i od razu puscic. Robi to tylko chwile i pozniej jest ok, ale czasem gdy juz jedziemy zaczymna go szarpac takze przez krotka chwilke. Bylem juz u wielu mechanikow i nikt nie jest mi w stanie powiedziec co to moze byc. Jest to punto MK2 1.2. Pomocy
|
|
Góra |
|
 |
|
|
jadak |
#456047 Wysłany:
24 Mar 2011, 23:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa - Gocław Rejestracja: 26 Gru 2007, Posty: 444
|
Fiat Examiner się kłania  napisz jeszcze jakie czynności robili poprzedni mechanicy.
_________________ MKII 1.2 8v SX 2001r + LPG
"Wolę pchać swoje Punto niż jeździć Volkswagenem"
|
|
Góra |
|
 |
s.cortezz |
#456369 Wysłany:
26 Mar 2011, 13:49; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Ostatnio wymienuilem sprzeglo i filtry. Wczesniej byla uszczelka pod glowica. I cos z tlumikiem. Pol roku temu chlodnica i pompa wody.
Ostatnio mechanik zajrzal mu wszedzie ( przynajmniej tak mowi  ) i mowi ze jest ok. Po prostu nie mam koncepcji tak samo jak on co to moze byc. Nie robi sie tak ciagle ale czesto. Nawet bardzo, a do tego ostatnio zaczyna mi nim szarpac jak ruszam z jedynki. Takie wrazenie jakbym pierwszy raz wsiadl do auta. Dzieki za odpowiedz
|
|
Góra |
|
 |
jadak |
#456551 Wysłany:
26 Mar 2011, 23:07; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa - Gocław Rejestracja: 26 Gru 2007, Posty: 444
|
eeee...można gdybać i zaglądać "wszędzie" i mówić, że "jest ok" ale na 99% podpięcie pod kompa by zasugerowało co jest nie halo. Może silniczek krokowy, może coś z przepustnicą, a może pompa paliwa zassała syfa albo daje za małe ciśnienie, a może 100 różnych innych rzeczy...poprostu bez podpięcia pod kompa się nie obejdzie i już
_________________ MKII 1.2 8v SX 2001r + LPG
"Wolę pchać swoje Punto niż jeździć Volkswagenem"
|
|
Góra |
|
 |
s.cortezz |
#456749 Wysłany:
27 Mar 2011, 15:52; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
W tym tygodniu podjade zeby go podlaczyli. i wtedy zobaczymy:). Mam nadzieje ze cos wykryje. Z gory dzieki za odpowiedz
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|