|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 14:48
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
mazi1319 |
#699626 Wysłany:
07 Lis 2013, 15:00; Temat postu: Centralny zamek-problem |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Emotion
Województwo: mazowieckie [W]
|
Witam wszystkich Po uporaniu sie z turbina mam nowy problem.Problem tak naprawde byl od momentu kupna auta i polega na tym ,ze po otwarciu auta pilotem tylne drzwi z zewnatrz nie da sie otworzyc ,tylko od srodka .Po zamknieciu otwieraja sie juz normalnie, az do ponownego zamkniecia przez centralny zamek .Czyli tak jak by centralny nie otwieral tylnych drzwi .Cos tam w instrukcji widzialem ze jest jakas blokada, jedna zeby dziecko nie otworzylo i jeszcze jakas tylko nie wiem od czego i jak to dziala bo mam instrukcje nie po polsku.Da sie to jakos wylaczyc czy mam popsuty centralny?zamyka normalnie -otwiera tylko przod.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
abel |
#699651 Wysłany:
07 Lis 2013, 16:49; Temat postu: Re: Centralny zamek-problem |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: ełk Rejestracja: 12 Cze 2007, Posty: 574 Pomógł: 18
|
blokada rodzicielska nie pozwala na otworzenie drzwi z wewnątrz auta . Grande ma problemy z otwarciem drzwi z tylnych poczytaj moze to tylko problem mechaniczny topic3783.html
|
|
Góra |
|
 |
MarMarK |
#699660 Wysłany:
07 Lis 2013, 17:30; Temat postu: Re: Centralny zamek-problem |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: 360*
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 03 Paź 2008, Posty: 160 Pomógł: 3
|
Tylne drzwi mają dwie blokady: jedna od wewnątrz (rodzicielska) i druga od zewnątrz (żeby zamknąć auto w przypadku awarii). Może tam coś nie działa?
_________________ Grande Punto 360° 1.4 77KM (2007)
|
|
Góra |
|
 |
mazi1319 |
#699798 Wysłany:
08 Lis 2013, 13:07; Temat postu: Re: Centralny zamek-problem |
|
 |
Sympatyk kropek |
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Województwo: mazowieckie [W]
|
Wyglad tak jakby centralny nie otwieral tylnych drzwi ale je zamyka dziwne?Dzis zrobilem lepszy numer wcisnalem blokade rodzicielska i zamknalem drzwi  takze nie mogę otworzyc tylnych lewych ani z zewnatrz ani od srodka . Da rade to jakos odblokowac czy ewentualnie rozebrac drzwi bez ich otwierania?
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|