|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 23:17
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Bahama70 |
#461178 Wysłany:
10 Kwi 2011, 10:17; Temat postu: Liść w nawiewie na szyby, szlag mnie trafia :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Energy
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Jarocin Rejestracja: 06 Lis 2008, Posty: 586 Pomógł: 1
|
Czy ktoś pozbywał się już liścia (gałązki) z nawiewów, normalnie jak słysze to świerczenie...
Więc tak , znajduje się gdzieś na wylocie nawiewów na przednią szybę, ta wąska szpara , za Chiny nie mogę tam się dostać paluchami  , jak zrobię nawiew na inne części , nie szybę to cisza, więc gdzieś tam w tych kanałach dziadostwo siedzi. Wymieniałem filtr, odkurzyłem kanały powietrzne ale drań nie wyleciał...
Idzie tam się jakoś dostać , pod tę listwę ozdobną ( przed samą szybę czołową ) czy mam czekać na cud ?
Artur
_________________ Grande Punto Energy 1.4 77KM listopad 2006
|
|
Góra |
|
 |
|
|
koola |
#463672 Wysłany:
16 Kwi 2011, 22:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Gdzie Rejestracja: 08 Sie 2010, Posty: 597 Pomógł: 2
|
kurde ale te grandziaki mnie z dnia na dzień coraz bardziej zaskakują
pewnie czekaj na cud 
|
|
Góra |
|
 |
kmucha1 |
#463931 Wysłany:
17 Kwi 2011, 14:18; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Wersja: Estiva Blue&Me
Miejscowość: okolice Piły Rejestracja: 18 Cze 2009, Posty: 60 Pomógł: 3
|
Tak, idzie tą listwę podnieść do góry. Ktoś wcześniej już o tym pisał. No nie o liściu ale przy okazji innej usterki. Jak dobrze pamiętam jest ona zamontowana na wcisk (zatrzaski). Przy wyciąganiu jak zwykle można je pourywać.
Pozdrawiam.
_________________ 1.4 V8 06/2009 ESTIVA BLUE&ME
|
|
Góra |
|
 |
autofan |
#464052 Wysłany:
17 Kwi 2011, 18:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 3d
Województwo: pomorskie [G]
|
Ja bym spróbował użyć pinsety w tym celu. Dziwne, że filt przepuścił to, ja miałem takie efekty gdy nie miałem filtra, teraz założyłem i najwyżej świerszczy w dmuchawie 
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy, szary jungle.
|
|
Góra |
|
 |
Bahama70 |
#464084 Wysłany:
17 Kwi 2011, 19:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
autofan napisał(a): Ja bym spróbował użyć pinsety w tym celu. Dziwne, że filt przepuścił to, ja miałem takie efekty gdy nie miałem filtra, teraz założyłem i najwyżej świerszczy w dmuchawie 
chyba miałem nieprawidłowo filtr włozony, bo jakiś taki skręcony wyjąłem i pewnie przeleciał, chyba, że coś innego w podszybiu świerszczy ale odgłos liściowo - kartkowy jest . Jeźdzę tak już miesiąc i zagłuszam radiem.
W którym miejscu się te zatrzaski znajdują ?
Mógłby ktoś pokazać tę listwę w Eper ?
|
|
Góra |
|
 |
Tomo |
#464423 Wysłany:
18 Kwi 2011, 14:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Lancia Delta
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: NDM-Mazowieckie Rejestracja: 17 Maj 2007, Posty: 906
|
Bahama70 mam to samo od jakiegoś czasu. Podejrzewam raczej, że nie jest to liść ale ułamany zaczep od listwy podszybia (?) lub coś w tym rodzaju. Mój plan jest taki żeby spróbować to wciągnąć odkurzaczem tylko coś nie mogę się za to zabrać  Trzeba będzie oczywiście odpowiednio przerobić ssawkę. Myślałem o jakimś cienkim wężyku który zmieści się w szczelinę wylotową w podszybiu i powinien dać radę. Zobaczymy.
_________________ Były: Seicento Sporting ABARTH 54KM (1999) Grande Punto SPORT MultiJet 90KM (2006) Ford Fiesta MK7 GoldX 82KM (2011) Jest: Ford Fiesta MK7FL EcoBoost 125KM (2012)<<<link Lancia Delta MOMO 1,9TT Boosted by Cinek (2013)<<<link Seicento 1,1MPI (2005)
|
|
Góra |
|
 |
Bahama70 |
#464524 Wysłany:
18 Kwi 2011, 18:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Tomo napisał(a): Bahama70 mam to samo od jakiegoś czasu. Podejrzewam raczej, że nie jest to liść ale ułamany zaczep od listwy podszybia (?) lub coś w tym rodzaju. Mój plan jest taki żeby spróbować to wciągnąć odkurzaczem tylko coś nie mogę się za to zabrać  Trzeba będzie oczywiście odpowiednio przerobić ssawkę. Myślałem o jakimś cienkim wężyku który zmieści się w szczelinę wylotową w podszybiu i powinien dać radę. Zobaczymy.
wiesz co może masz rację, tylko mnie to plastikowo nie brzmi, bardziej liściaście  albo papierowo
Tylko co z tego że to chwycisz wężykiem ? Przez otwór nie przejdzie. Trzeba całą listwę podważyć.
|
|
Góra |
|
 |
Tomo |
#465201 Wysłany:
20 Kwi 2011, 14:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Lancia Delta
Paliwo: ON
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: NDM-Mazowieckie Rejestracja: 17 Maj 2007, Posty: 906
|
|
Góra |
|
 |
Bahama70 |
#465205 Wysłany:
20 Kwi 2011, 15:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Tomo napisał(a): Bahama70 napisał(a): ...Tylko co z tego że to chwycisz wężykiem ? Przez otwór nie przejdzie... To właśnie trzeba sprawdzić 
Chyba trafiłeś w 10 ! Coś mi cały czas skwierczy i chyba to jest jakiś kawałek plastiku, za Chiny nie chce jednak wyleźć. Jak włożę w otwór plastikową rurkę w pewne miejsce to cichnie  ale ruszam , ruszam i nic, po jakimś czasie świerczenie wraca , chyba większy kawałek i nie chce przelecieć przez te mikro otwory. Chyba mi wpadł jakoś inaczej, bo dziś prawie go nie słychać... Wyjściem byłoby wyciągnięcie tej całej listwy, ale nie mam pojęcia jak to zrobić.
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#465208 Wysłany:
20 Kwi 2011, 15:56; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Samochód: Inny
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
Liście w układzie wentylacji - normalne  Ja zwykle robiłem tak że zamykałem wszystkie kratki oprócz jednej ... wentylacja na max i ogień. I tak z każdą kratką  Zawsze coś wyleciało 
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
Bahama70 |
#468599 Wysłany:
30 Kwi 2011, 13:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Kurcze blade, wtykałem tam jakas rurkę, odkurzaczem wyciągałem i nic...
Wepchnę rurkę, cichnie zlatuje gdzieś niżej chyba, a potem powraca po kilku minutach i pewnie ma gabaryty większe niż ta szpara przy szybie. Bez dostania się tam nic nie zrobię, trzeba się chyba przyzwyczaić...
Ciekawe co to jest ? Może faktycznie jakiś kawałem plastiku...
Bez rozebrania tej listwy nic nie zrobię, ale nie mam pojęcia jak tam się dostać.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|