|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 21:38
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
oko21 |
#717041 Wysłany:
19 Lut 2014, 10:17; Temat postu: Czy można zamontować dodatowe zapięcie pasa? |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Damian
Samochód: Doblo
Silnik: 1.3 70KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Gliwice Rejestracja: 16 Wrz 2008, Posty: 5496 Pomógł: 26
|
Jak niektórzy wedzą, posiadam Grande punto w wersji Sport. Ta wersja posiada jest homologowana jako czteromiejscowa. Są cztery miejsca, cztery pasy i wszystko jest ok. Większego problemu z tym nie mam bo i tak rzadko kogo wożę z tyłu a jak już to przeważnie psa. Czasem jednak zdarza się sytuacja, że muszę zabrać dwie osoby i psa. Ktos powie: co za problem? Ano jest problem, bo mój pies zawsze jeździ w zapiętych pasach. Wtedy nie mam go jak zapiąć. Tu pojawia się pytanie: Czy można dołożyć dodatkowe zapięcie pasów, o takie:  Żebym mógł w to wpinać pasy dla psa. Takie:  Niech mi nikt nie mówi, że można psa wieźć bez zapięcia. Za bardzo go kocham, żeby go narażać na niebezpieczeństwo. Powtórzę pytanie: czy można zamontować dodatkowe zapięcie pasa? Czy ktoś się może przyczepić?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
SOMEONE007 |
#717042 Wysłany:
19 Lut 2014, 10:51; Temat postu: Re: Czy można zamontować dodatowe zapięcie pasa? |
|
 |
Szaman |
 |
Imię: Przemek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 03 Mar 2008, Posty: 5567 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
oko21 |
#717043 Wysłany:
19 Lut 2014, 10:54; Temat postu: Re: Czy można zamontować dodatowe zapięcie pasa? |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Nie mam dzielonej kanapy. Technicznie to ja wiem jak to zamontować, tylko czy ktoś się nie przyczepi?
|
|
Góra |
|
 |
SOMEONE007 |
#717045 Wysłany:
19 Lut 2014, 10:58; Temat postu: Re: Czy można zamontować dodatowe zapięcie pasa? |
|
 |
Szaman |
 |
Imię: Przemek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 03 Mar 2008, Posty: 5567 Pomógł: 34
|
tak, bylem widzialem  sprawdzilem dziwgasz siedzisko, odkrecasz srube z mocownaia pasu i zapeicia pasu, dokaldasz te zapiecie skrecasz i mas  co do przyczepienia nie powinni gdyz nie amsz trzeciego pasa wiec nie bedziesz wozic fizycznie wiecej osob niz homologacja a tego tez nikt nie sprawdza jak nei uzywasz wkladasz pod fotel i nie widac [ Dodano: 19 Lut 2014 10:58 ]ewentualnei mozesz na stale zapiac te smycz do uchytow z pasow... czyli nei masz dodotkowego zapeicia ale masz na stale zamontowana smycz dla pieska
_________________ NISSAN JUKE 1.2 N-CONNECTA+SSGrande 1.3 MJet Dynamic '07/'08 / Grande 1.4 360* '07/'08 / ex PUNTO 1.1 SX '97/'98

Gadzety reklamowe, Koszulki, Kubki, Wizytówki, Ulotki, Kalendarze, Banery Reklamowe i inne.. OFICJALNE GADZETY FFP do nabycia bezposrednio na forum: Ramki pod tablice, LEPKI FFP i Regionalne KALENDARZE FORUMOWE 2016
|
|
Góra |
|
 |
oko21 |
#717047 Wysłany:
19 Lut 2014, 11:01; Temat postu: Re: Czy można zamontować dodatowe zapięcie pasa? |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Tak też przypuszczałem, ale wolałem skonsultować.  No to będziem montować.
|
|
Góra |
|
 |
virus2xxx |
#717053 Wysłany:
19 Lut 2014, 12:05; Temat postu: Re: Czy można zamontować dodatowe zapięcie pasa? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 16V 135KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Sport
|
Będzie Ci pasować ta pierwsza część zapięcia (zdjęcie pierwsze z góry) ? Bo z tego co widzę, to jest ono na sztywno i dość długie, a wydaje mi się, że jak już to tam pasuje dużo krótsze. Ewentualnie możesz zamocować zapięcie środkowe z Punto II - ono zamiast tego metalowego elementu ma również krótki "pas" tak, że bez problemu można go dopasować jak się podoba i dodatkowo chować pod siedzenie. Ja mam właśnie tak zrobione (również wersja Sport), z tym, że ja do dokumentów mam wbite przez poprzedniego właścicela 5 miejsc, więc jak tak bardzo Ci zależy i nie chcesz żyć w niepewności to zorientuj się czy nie dałoby się przerejestrować jako 5 os. po zamontowaniu dodatkowego pasa. Oczywiście pewnie będzie trzeba zrobić badanie na stacji diagnostycznej, oni wystawią Ci jakieś zaświadczenie no i potem wpis do dowadu rejestracyjnego w wydziale komunikacji, koszt nie powinien być wielki, a będzie tak jak należy 
_________________ JEST: Citroen DS3 1,6 120HP BYŁO: Fiat Punto Evo Sport 1,4 16V MultiAir Turbo 135HP WCZEŚNIEJ: Fiat Grande Punto Sport 1,4 16V A JESZCZE WCZEŚNIEJ: Fiat Punto II 1,2 8V
|
|
Góra |
|
 |
oko21 |
#717058 Wysłany:
19 Lut 2014, 12:31; Temat postu: Re: Czy można zamontować dodatowe zapięcie pasa? |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
virus2xxx napisał(a): Będzie Ci pasować ta pierwsza część zapięcia (zdjęcie pierwsze z góry) ? Bo z tego co widzę, to jest ono na sztywno i dość długie virus2xxx, to jest poglądowe zdjęcie. Ja nie chcę go rejestrować na 5 miejsc. Wystarczy tylko jedno dodatkowe zapięcie dla psa, na wszelki wypadek. A dla pewności to podjadę sobie do mojego diagnosty i zapytam.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|