|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 21:55
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Pawel_K |
#179015 Wysłany:
12 Paź 2008, 20:22; Temat postu: Światła długie - problem w punto I |
|
 |
Puntomaniak |
|
Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem nowym użytkownikiem forum i zarazem posiadaczem Punto 1.2 1998 od jednego dnia
Problem polega na tym że po włączeniu świateł postojowych wszystko jest w porządku, po przekręceniu przełącznika na światła mijania przednie lewe światło świeci znacznie słabiej a po włączeniu świateł długich prawe działa elegancko a w lewym dołącza się kierunkowskaz z tym że świeci słabo i nie mruga. Zamieniłem miejscami żarówki od świateł mijania/długich i wtedy prawa nadal działała poprawnie a lewa poprostu nie i nie świecił się nawet kierunkowskaz. Czy ktoś spotkał się już z podobnym problemem ?? Dodam jeszcze że z przodu świeci tylko lewe światło przeciwmgielne i z tyłu też lewe. Co do przeciwmgielnych to możliwe że to kwestia żarówek ale jeszcze nie sprawdzałem. Bardziej mnie niepokoi sprawa świateł długich. Czy możliwe że to przez żarówki ?? Sprawdziłem i obie mają takie same parametry ale są innych firm. Proszę o szczegółowe odpowiedzi bo nie orientuję sie narazie gdzie co jest w Punto. Mam książkę po czesku i narazie z trudem znalazłem skrzynkę bezpiecznikową i po sprawdzeniu okazało się ze bezpieczniki są ok.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Bartez |
#179029 Wysłany:
12 Paź 2008, 21:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
A sprawdziłeś, czy żarówki masz sprawne? Jeżeli tak, a na dodatek mówisz, że w prawym reflektorze jest wszystko ok, to odpada przełącznik, pozostaje wiązka. Sprawdź, czy nie ma gdzieś przetarć, może być małe zwarcie. Sprawdź też kostkę połączeniową z reflektorem lewym, czy nie jest zaśniedziała. A to, że załącza się też słabo kierunkowskaz może mieć przyczynę w złej masie, albo we wspomnianym przeze mnie zwarciu. Posprawdzaj i napisz, czy coś dało. Jak nie, myślimy dalej.
Pozdrawiam
Bartez
|
|
Góra |
|
 |
Pawel_K |
#179039 Wysłany:
12 Paź 2008, 21:55; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
a gdzie mogę znaleźć tą wiązkę przewodów ?? Jak już mówiłem narazie nie orientuje sie gdzie co jest w Punto.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|