|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 20:05
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Nighty |
#212344 Wysłany:
26 Sty 2009, 18:53; Temat postu: dziwny problem z radiem (szumy) |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: małopolskie [K]
|
Witam
Mam problem z radiem, radio jest na 100% sprawne, ale szumi i nie można znaleźć żadnej stacji na której można posłuchać by radia bez szumów, na postoju jest czasem ok, podczas jazdy o słuchaniu można zapomnieć. spprawdzałem dzisiaj antene, wyczyściłem gwint bo był troche zabrudzony, i zauważyłem, że jak przyłoże śrubokręt do tej śruby od środka to radio gra normalnie bez żadnych szumów. podpiąłem taki krótki drucik do tej śruby i jest w miare ok, ale przy otwartych drzwiach, gdy je zamknę znowu szumi... czy opłaca się kupić nową antene, czy to może coś innego? szukałem i nic konkretnego nie znalazłem, zwłaszcza z tymi drzwiami.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Vulcan |
#212378 Wysłany:
26 Sty 2009, 20:12; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: pomorskie Rejestracja: 02 Gru 2007, Posty: 386
|
Zacznij od zainwestowania we wzmacniacz antenowy, podłącz prąd bezpośrednio z aku (z bezpiecznikiem oczywiście) i podłącz dobrze masę. Co do anteny - też radzę nie oszczędzać i kupić nową.
_________________ Abarth 55 kucy
Corvette Z06 przy 160 km/h. - OBJECHANE
|
|
Góra |
|
 |
slivka |
#212586 Wysłany:
27 Sty 2009, 08:44; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 259
|
wiekszosc radyjek ma juz w sobie bezpiecznik...
na moje oko to poprostu antena do dupy. podobno typowe dla fiata. kup nowa antene ale z kablem odrazu podobno nie duzo roboty i bedzie szystko ok jesli mowisz ze radio ok.
_________________ WRC - Wieśniak Robi Cuda
http://www.szybkiepranie.pl <<-- pranie tapicerki samochodowej kraków
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|