|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 21:59
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
martinez |
#229391 Wysłany:
16 Mar 2009, 23:24; Temat postu: nie chce odpalic - punto mk1 |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Ireland Rejestracja: 29 Sie 2007, Posty: 4
|
Hej posiadam fiata punto mk1 z 1996roku, pojawil mi sie problem ktorego kompletnie nie moge zrozumiec. Samochod w ogole nie pali, slychac tylko pstrykanie przekaznika, pompa paliwa chodzi bo ja slychac. W momencie wlaczenia zaplonu caly czas slychac ten przekaznik. Sprawdzone wszystkie bezpieczniki, wymieniony przekaznik (taki duzy pod plastikowa obudowa - z niego wlasnie slychac te dzwieki). Podlaczyl bym kompa ale nie wiem jakim programem zrobic diagnostyke i gdzie moge znalezc gniazdo do podlaczenia. Bede wdzieczny za pomoc.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mrider |
#229400 Wysłany:
16 Mar 2009, 23:36; Temat postu: |
|
|
Do rozrusznika dochodzi taki cieniutki kabelek... Odłącz go, wyczyść styki, załóż z powrotem i sprawdź czy kręci.
|
|
Góra |
|
 |
martinez |
#231146 Wysłany:
21 Mar 2009, 21:32; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Odłaczyłem, wyczyscilem i nic. Jak przekrecam na zaplon to odrazu zalacza sie ten przekaznik i pstryka, jak chce odpalic jest kompletna cisza...... Zastanawialem sie czymoze to byc rozrusznik i podlaczylem go na krotko i tez cisza, ale dziwne ze przy zaplonie juz slychac przekaznik powinna byc raczej cisza. HELP!
|
|
Góra |
|
 |
Pawel_K |
#231153 Wysłany:
21 Mar 2009, 21:57; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
Po przekręceniu stacyjki przekaźnik pstryka czy raz się załączyi zostaje włączony ??
Jeżeli pstryka to obstawiałbym stacyjke.
|
|
Góra |
|
 |
martinez |
#231156 Wysłany:
21 Mar 2009, 22:03; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Pstryka caly czas jak jest zaplon wlaczony,swieca sie kontrolki i pstryka, jak chce odpalic to nicsie nie dzieje.
|
|
Góra |
|
 |
raczek169 |
#231383 Wysłany:
22 Mar 2009, 17:11; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: piaski/konstancin-jeziorna Rejestracja: 22 Mar 2009, Posty: 15
|
sprawdz pompe paliwa moze pracowac ale moze podawac za małe cisnienie paliwa i auto nie odpali
|
|
Góra |
|
 |
Pawel_K |
#231518 Wysłany:
22 Mar 2009, 22:50; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
Jak pstryka to znaczy ze się włącza i wyłącza. Czyli coś przerywa zasilanie cewki przekaźnika. Sprawdź obwód włączający przekaźnik po schemacie.
|
|
Góra |
|
 |
Kamilbike |
#231632 Wysłany:
23 Mar 2009, 01:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Lis 2008, Posty: 458
|
No to skoro rozrusznik podlaczyles na krotko i nie kreci to chyba rozrusznik  U mnie tak bylo w Roverze, przekrecalem kluczyk, bylo cyk i cisza. Do wymiany poszedl starter z rozrusznika i fura odzyla
_________________ www.g-force.pl
Valeting, Detailing, czyszczenie srodka samochodu. ZAPRASZAMY Warszawa, Bydgoszcz i okolice
|
|
Góra |
|
 |
martinez |
#243276 Wysłany:
19 Kwi 2009, 23:06; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Problemem byl glowny przewod masy, ukruszyl sie i odpadl. Przy wymianie rozrusznika przez przypadek znalazlem. Problem jest jednak nadal, tzn rozrusznik kreci ale pompa paliwa milczy. Nie dostaje pradu, wymienilem przekaznik (co prawda nie nowy) i tez nie dziala. Nie wiem czy szukac tego przekaznika i kupic nowy czy moze to jeszcze co innego. Jakies pomysly panowie???
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|