witam mam problem trochę inny chodzi tez o wycieraczki a zatem wszystkie poziomy włączania wycieraczek działają bez problemu tylko pierwszy poziom szwankuje ta czasówka bo jak wrzucę na 1 poziom to nie chodzą dopiero zaczynają działać gdy przerzucę na 2,3 lub do góry potem działają bez problemu i gdy wyłączę i znów włączę tylko na czasówka to działają lecz gdy poczekam z 5 min i chce włączyć na czasówkę to one już nie działają i by działały muszę powtórzyć czynność co prawda stało to się dziś gdy są spore mrozy ale myślę jak jest coś dobre to mróz nie ma nic do tego i chce się dowiedzieć czego to możne być przyczyna czy coś wymienić trzeba czy jak???
możne tam jest jakiś przerywacz no nie wiem prosił bym o poradę
[ Dodano: 19 Gru 2009 22:17 ]Znalazłem chyba odpowiedź na swój problem lecz nie wiem co to znaczy krańcówka i jak wygląda przeczytajcie to i pomóżcie mi dojść do tego
Witam.
W moim punto 1.1 1998r nie dzialaja wycieraczki czasowe. Zdemontowałem silnik i zdjąłem z niego układ sterowania wycieraczkami. Widać było, że ktoś przy nich kiedyś grzebał i nie zaradził problemowi.
Przelutowałem na nowo wszystko co sie dalo, wyczyściłem styki na cewke/przerywaczu, i teraz przejdzie raz i za drugim razem wycieraczki ida 5cm i stają. Wtedy cyka coś w tym układzie. Ponowne włączenie i ponownie przejdzie raz lub od razu stanie.
Inne biegi chodza.
Cz należy wymienić tą cewke ze stykiem czy problem tkwi w czym innym ?
Fiat Punto 1 1998r. Brak czasowych wycieraczek
Powrót do góry
Google
AdSense
Google Adsense
Post 13 Lis 2009 16:42
Powrót do góry
glosny83
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: D Górnicza
Post 13 Lis 2009 17:29
Re: Fiat Punto 1 1998r. Brak czasowych wycieraczek
Problem może być w krańcówce.
Powrót do góry
owik
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Olsztyn
Post 13 Lis 2009 18:01
Tak głośny coś tam, na innych biegach chodzi a przy czasówce to krańcówka. Jesteś moim idolem.
Powrót do góry
glosny83
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: D Górnicza
Post 18 Lis 2009 17:26
owik napisał:
Tak głośny coś tam, na innych biegach chodzi a przy czasówce to krańcówka. Jesteś moim idolem.
widzisz mistrzu nie doczytałem.