|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 19:40
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
skip1 |
#400552 Wysłany:
01 Paź 2010, 06:23; Temat postu: tylna wycieraczka i ogrzewanie szyby |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Stile
Województwo: świętokrzyskie [T]
Miejscowość: Kielce Rejestracja: 18 Lip 2010, Posty: 27
|
Zatrzymała mi się wycieraczaka na tylnej szybie i nie chce działać. Zuważyłem, że cały czaś swieci kontrolka od tylnej szyby mimo, że przycisk jest wyłączony. Przeczyciłem w zeszły weekend styki które są na klapie i przez parę dni działała a teraz lipa. Jaka może być tego przyczyna do wymiany styki co znajduje się w klapie czy coś innego.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
misiaczek88on |
#400586 Wysłany:
01 Paź 2010, 10:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Michał
Samochód: Doblo
Silnik: 1.6 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 25 Paź 2009, Posty: 598 Pomógł: 1
|
a czym czyściłeś te styki denaturatem albo benzyna? jak tak to wyparowało i znowu jest tak samo ja tak mam z kostkami i stykami w tylnych lampach jak jest wilgotniejsze powietrze kupiłem płyn na styki do wypierania wilgoci ale on nie jest dobry tak jak oryginalna pasta którą były potraktowane styki niestety nigdzie nie mają nic takiego a nazwy pasty czy choćby rodzaju nie znam.
|
|
Góra |
|
 |
Major |
#402836 Wysłany:
10 Paź 2010, 09:49; Temat postu: Re: tylna wycieraczka i ogrzewanie szyby |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
skip1 napisał(a): Zatrzymała mi się wycieraczaka na tylnej szybie i nie chce działać. Zuważyłem, że cały czaś swieci kontrolka od tylnej szyby mimo, że przycisk jest wyłączony. Przeczyciłem w zeszły weekend styki które są na klapie i przez parę dni działała a teraz lipa. Jaka może być tego przyczyna do wymiany styki co znajduje się w klapie czy coś innego.
Ja mam taki sam problem, przeczyszczenie styków nic nie daje. Wycieraczka zatrzymala sie na srodku szyby i nie chce ruszyć. Cały czas się świeci kontrolka podgrzewania tylnej szyby a jeśli włączmy przycisk światałko od kontrolki świeci się mocniej.
Co robić?
|
|
Góra |
|
 |
smuk |
#411631 Wysłany:
11 Lis 2010, 00:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Polecam przeczyścić styki drobnym[!] papierem ściernym a następnie potraktować je smarem miedziowym - od tego własnie bym zaczął.
Mozna ten troche podregulować zamkiem z bagaznika, bo moze byc ze "odjechal" i poprostu styki nie łączą.
Jesli to nie pomoze, pomyslimy dalej.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|