|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 14:46
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
radzisz22 |
#721379 Wysłany:
16 Mar 2014, 01:24; Temat postu: Nie dzialaja Szyby elekt przednie -Punto cabrio Pomocy!! |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: luk
Samochód: Punto Bertone
Silnik: 1.6 8V 90KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: ELX
Województwo: podlaskie [B]
|
Witam mam problem z przednimi szybami elektrycznymi. Lewa od kierowcy slychac ze pracuje silownik ale nie podnosi szyby, a u pasazera nic nie slychac po kliknieciu. Prosze o pomoc co moze byc za usterka???
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Edimixer |
#721381 Wysłany:
16 Mar 2014, 01:44; Temat postu: Re: Nie dzialaja Szyby elekt przednie -Punto cabrio Pomocy!! |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: śląskie [S]
|
W szybie kierowcy albo zerwały się linki mechanizmu albo uszkodziła się zębatka. Szyba pasażera jest już tak zasyfiona że nie chce się otworzyć lub przełącznik bądź silnik powiedział do widzenia.
|
|
Góra |
|
 |
radzisz22 |
#721549 Wysłany:
17 Mar 2014, 10:25; Temat postu: Re: Nie dzialaja Szyby elekt przednie -Punto cabrio Pomocy!! |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: luk
Województwo: podlaskie [B]
|
jak to dokladnie sprawdzić? czy da sie naprawić jakoś ten przełącznik?
|
|
Góra |
|
 |
Edimixer |
#721552 Wysłany:
17 Mar 2014, 11:17; Temat postu: Re: Nie dzialaja Szyby elekt przednie -Punto cabrio Pomocy!! |
|
 |
Puntoświr |
|
Naprawić raczej się nie da. Z przełącznika pasażera też szyba nie działa? Podłącz silnik na próbę do akumulatora i sprawdź czy działa.
|
|
Góra |
|
 |
DaveOca |
#721558 Wysłany:
17 Mar 2014, 11:42; Temat postu: Re: Nie dzialaja Szyby elekt przednie -Punto cabrio Pomocy!! |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: David
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków/Oleśnica Rejestracja: 13 Lut 2012, Posty: 123
|
W schowku masz przekaźnik, Taki długi zielony, poruszaj nim, u mnie też nie chodziły szyby i okazało się, że nie kontaktował przekaźnik, poza tym, Cabrio ma to do siebie, że z elektrycznymi szybami jest wiecznie problem (inne prowadnice) W moim pasażera też ciężko chodzi a zimą w ogóle się nie otwiera. Musisz zdjąć boczek i tak jak kolega mówił, spróbować "na krótko" czy silnik reaguje, jeśli tak, to trzeba szukać przyczyn w instalacji.
_________________ Moja zabawka wygląda właśnie tak : https://www.youtube.com/watch?v=s2q5qpj ... e=youtu.be
|
|
Góra |
|
 |
Edimixer |
#721573 Wysłany:
17 Mar 2014, 13:04; Temat postu: Re: Nie dzialaja Szyby elekt przednie -Punto cabrio Pomocy!! |
|
 |
Puntoświr |
|
|
Góra |
|
 |
DaveOca |
#721576 Wysłany:
17 Mar 2014, 14:01; Temat postu: Re: Nie dzialaja Szyby elekt przednie -Punto cabrio Pomocy!! |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: David
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków/Oleśnica Rejestracja: 13 Lut 2012, Posty: 123
|
Edimixer napisał(a): Prawa szyba mu działa. Raczej prawa, Ale fakt jest taki, że elektryczne szyby w Cabrio to niewypał, Mam już drugie Cabrio, i w obydwu jestproblem z szybami.
_________________ Moja zabawka wygląda właśnie tak : https://www.youtube.com/watch?v=s2q5qpj ... e=youtu.be
|
|
Góra |
|
 |
Edimixer |
#721591 Wysłany:
17 Mar 2014, 16:22; Temat postu: Re: Nie dzialaja Szyby elekt przednie -Punto cabrio Pomocy!! |
|
 |
Puntoświr |
|
Sorry, lewa szyba mu działa, prawa nie chce drgnąć. Szyby to nie wypał w Sienach, Palio, Bravo, Mareach i Punto. U mnie jest podobnie jak w każdym mk1. Takie silniczki szyb...
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|