|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 16:33
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
radzisz22 |
#722934 Wysłany:
25 Mar 2014, 23:28; Temat postu: Co to za wtyczka za licznikiem? prosze o pomoc! |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: luk
Samochód: Punto Bertone
Silnik: 1.6 8V 90KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: ELX
Województwo: podlaskie [B]
|
Witam po wyjeciu licznika odpiela mi sie chyba wtyczka bo przestal dzialac mi poziom paliwa i temperatury silnika- wskazowki sa na dole. Po wyjeciu licznika zostala mi ta wtyczka niepodpieta, co jest na zdjeciu. Nie widac zeby dalo sie ja podpiac pod licznik, ale moim zdaniem jest ona odpowiedzialna za poziom paliwa i temperature silnika. Licznika nie wyjmowalem calego tylko ta szybe zeby zalozyc ramki na zegary. Przy okazji nie dziala mi podswietlenie silnika w dolnej czesci predkosciomierza. Jakiej mocy trzeba kupic zarowki do podswietlenia? prosze o szybka pomoc.
Załączniki: |
IMG_20140325_183028.jpg [ 29.92 KiB | Obejrzany 2296 razy ]
|
Komentarz do pliku: to ta biala wtyczka nie wiem gdzie ja podpiac
IMG_20140325_183053.jpg [ 31.88 KiB | Obejrzany 2296 razy ]
|
|
|
Góra |
|
 |
|
|
damikr |
#723031 Wysłany:
26 Mar 2014, 19:31; Temat postu: Re: Co to za wtyczka za licznikiem? prosze o pomoc! |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto Bertone
Silnik: 1.6 8V 90KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: śląskie [S]
|
Ta wtyczka nie jest odpowiedzialna od wskazań temp. i poziomu paliwa. Ta wtyczka którą pokazujesz to też ją mam luźną i też nie mam pojęcia do czego ona służy i gdzie ją można wpiąć. Zobacz czy nie masz poluzowanej jednej z 4 szerokich wtyczek. Prawdopodobnie poluzowała Ci się dolna prawa wtyczka ( od strony tyłu licznika) ona w Bertone ma krótkie kable i wyskakuje.
_________________ http://fiatpunto.com.pl/topic42789.html <--- Moje niebieskie Bertone
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|