|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 12:53
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kamil86 |
#80614 Wysłany:
11 Sty 2008, 00:13; Temat postu: Nie działający Tweeter |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Witam,
I pojawił się problem, tweeter w lewych dzwiach przy lusterku przestał wydawać z siebie dziwęk. Sprawdziłem czy jest dobry więc przełączylem na miejsce drugiego działającego i okazuje się, że jest dobry, sprawdzilem podłączenie kabelków przy radiu i też jest OK. Głośnik w tych dzwiach gra ok więc coś jest z połączeniem przy rozdzieleniu sygnału.
Czy aby się tam dostać i to sprawdzić to musze zdjąć tapicerkę drzwi? Gdzie dokładnie w drzwiach jest to rozdzielne na dwa głośniki?
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
gniewkosz |
#80630 Wysłany:
11 Sty 2008, 00:55; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Grodzisk Maz. Rejestracja: 28 Gru 2007, Posty: 120
|
hej
mialem ten sam problem. umnie był uwalony kabel biegnacy od tweetera. ja w drzwiach nie mialem zadnych polaczen kabli. sa one z przodu z lewej strony zaraz pod raczka do otwierania maski przedniej a drugi po przeciwnej stronie. ja problem rozwiazalem w troche inny sposob polaczylem tweeter z głosnikiem i jest ok.
ale jezeli bedzie winna kabla to tak czy innaczej musisz zdjac boczek
_________________ było
Fiat 126elx 24KM 1998r
VW Golf II 1.6 75KM 1991r
Fiat Uno 1.0 45KM 1998r
Fiat Punto 1.2 8v 60KM 2000r
jest
Nissan Almera 1.4 16v 87KM 1998r
|
|
Góra |
|
 |
Driver_ |
#81111 Wysłany:
12 Sty 2008, 16:53; Temat postu: Re: Nie działający Tweeter |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Tarnowskie Góry Rejestracja: 02 Gru 2007, Posty: 299
|
można to w prosty sposób sprawdzić odpinasz kostke iso od radia z tweetera wyciagasz kabelki na mierniku dajesz mierzenie obwodu zamkniętego i sprawdzasz jak ma przepływ to będzie piszczało jak nie to czyli kabel jest przerwany..
_________________ PII BLACK 3D SOUND SUPERFIRE EDITION NISKO,SZEROKO,GŁOŚNO CLUB
|
|
Góra |
|
 |
Kamil86 |
#81243 Wysłany:
12 Sty 2008, 22:27; Temat postu: Re: Nie działający Tweeter |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Driver_ napisał(a): można to w prosty sposób sprawdzić odpinasz kostke iso od radia z tweetera wyciagasz kabelki na mierniku dajesz mierzenie obwodu zamkniętego i sprawdzasz jak ma przepływ to będzie piszczało jak nie to czyli kabel jest przerwany..
Nie dokońca tak jest. Od radia idą na lewy przód dwa przewody (+,-) i dopiero później jest to rozdzielane na gwizdek i głośnik na dole. Chodzi mo o określenie gdzie to jest rozdzielane. Po stronie pasażera jest dużo łatwiej bo jest swobodny dostęp do instalacji i kostki połączeniowej wszystkich głośników, po stronie kierowcy jest trochę gorzej bo przeszkadzają bezpieczniki i uchwyt otwierania pokrywy silnika.
Jak się zrobie trochę cieplej to się wezmę za szukanie...
A może ktoś będzie mógł wskazać gdzie zacząć 
|
|
Góra |
|
 |
tamias |
#82451 Wysłany:
16 Sty 2008, 01:36; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
A ja bym sie cieszyl, jak by mi to skrzeczace dziadostwo przestalo grac 
|
|
Góra |
|
 |
Kamil86 |
#82915 Wysłany:
17 Sty 2008, 21:52; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
tamias napisał(a): A ja bym sie cieszyl, jak by mi to skrzeczace dziadostwo przestalo grac 
Hmm... ja bym jednak wolał mieć działające...
|
|
Góra |
|
 |
xisio |
#195394 Wysłany:
30 Lis 2008, 13:54; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
ustalil ktos gdzie jest rozdzielany sygnal na tweeter i glosnik ? bo mam do wymienienia glosniki z piszczałkami i do tego 4 zwrotnice w komplecie i nie za bardzo wiem co mam obecnie w drzwiach ;/ samochod mam od 3 dni i nie chce zbytnio samemu go otwierac na razie.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|