|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 12:56
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
iscaryoth |
#277349 Wysłany:
04 Sie 2009, 20:58; Temat postu: Kiedy fabryczne radio "koduje" się? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 04 Sie 2009, Posty: 8
|
Witam wszystkich.
Kupiłem niedawno sobie nowe radio, ale zastanawiam się, czy będzie dużym problemem jeśli będę chciał zmienić z powrotem na fabryczne? Mam linię CAN u siebie i w zasadzie żadnych anomalii w działaniu radia nie zauważyłem (prócz tego, że nie czyta większości płyt, a na pozostałych co chwila przeskakuje). Zastanawiam się więc, czy jak podłączę powtórnie tego Blaupunkta (z jakiegokolwiek powodu), to będzie mnie pytał o kod? Nie dostałem od poprzedniego właściciela żadnych danych na temat radia, więc kodu, niestety, nie mam.
Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Yacek |
#277352 Wysłany:
04 Sie 2009, 21:11; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Włocławek Rejestracja: 21 Wrz 2008, Posty: 739 Pomógł: 53
|
jeśli było oryginalnie założone w fabryce i to samo bedzie podłączone to po ponownym połączeniu nastąpi autoryzacja samochodu ( rozpozna samochód )i nie poprosi o kod. Tak powinno być. Praktyka może być inna. Fiat czasami robił różne wynalazki. W razie czego to vin samochodu i serwis ASO. Jeśli było oryginalnie załozone to po sprawdzeniu podadzą Ci kod radia.
_________________ GP. MY2008
|
|
Góra |
|
 |
maverick |
#279316 Wysłany:
13 Sie 2009, 13:31; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: HGT
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Brzeszcze Rejestracja: 12 Kwi 2008, Posty: 190
|
jesli odlaczysz radio to po ponownym podlaczeniu bedzie pytal o kod radia. mi poluzowala sie klema, efektem czego byl chwilowy brak pradu i po podlaczeniu go spowrotem radio poprosilo o kod, ktorego nie mialem. Trza bylo wydac 50zl za odblokowanie.
_________________ Punto HGT, 131KM, czego chciec wiecej...
http://fiatpunto.com.pl/topic7358.html
|
|
Góra |
|
 |
iscaryoth |
#282905 Wysłany:
27 Sie 2009, 21:08; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 04 Sie 2009, Posty: 8
|
dzięki za odpowiedzi. niedługo z powrotem będę instalował stare radio, bo sam wyjeżdżam, a nikt poza mną raczej nie będzie słuchał muzyki tylko z nośników (bo do tego nie mam podłączonej anteny — niestety końcówki się nie zgadzały a sklep za daleko…  ), więc się dowiem. choć podejrzewam, że radio może być już rozkodowane, albo chociaż tak jak napisał Yacek zadziała, bo poprzedni właściciel zmieniał akumulator, a żadnego kodu nie miał… a przynajmniej nie przekazał.
pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
 |
EdiVip |
#319029 Wysłany:
21 Gru 2009, 00:31; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Yacek napisał(a): jeśli było oryginalnie założone w fabryce i to samo bedzie podłączone to po ponownym połączeniu nastąpi autoryzacja samochodu ( rozpozna samochód )i nie poprosi o kod.
Ja Mialem dokładnie tak jak kolega napisał... Czyli bezkodowo, bezproblemowo...
|
|
Góra |
|
 |
pilot |
#319253 Wysłany:
21 Gru 2009, 19:52; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Mazowieckie Rejestracja: 01 Paź 2008, Posty: 1025 Pomógł: 2
|
To samo jest w moim hgt z oryginalnym zakodowane plyty cd.Moge sluchac tylko samego radia.
_________________ Było HGT topic14728.html Obecnie Grande Punto AirRide STANCE Megane Coupe I PHII topic32579-25.html
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|