|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 16:20
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
siqs |
#426576 Wysłany:
31 Gru 2010, 19:45; Temat postu: Alarm Inferno. |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Witam, porozmawiajmy o alarmach
Mam zamontowany alarm firmy AMT model Inferno. W Poznaniu został zamontowany przez domorosłego elektryka który nie do końca znał się na robocie (jeżeli ktoś robi sobię czarną listę chętnie na priv podeśle adres i dane tego pseudo fachowca). Pomijając aspekty czysto praktyczne które udało mi się po nim naprawić mam dwa problemy.
1. Po wyłączeniu silnika (włączyłem auto, pojechałem, zaparkowałem i wyłączam kropka) słysze piknięcie syreny. Piknięcie to charakteryzuje się jendostajnym tonem jak by to było piknięcie serwisowe. Jednak Inferno takiej opcji nie ma. Raz zdarzyła się również sytuacja że owe piknięcie miało miejsce przy otwarciu drzwi (oczywiście po wyłączeniu silnika).
2. Po otwarciu maski zapala mi się podsufitka... to normalne, bo nie zaobserwowałem wcześniej?
teraz pytania, jak się moge do tego zabrać żeby nie zepsuć tylko naprawić?
jakieś sugestie, czego poszukać?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
greg505 |
#426578 Wysłany:
31 Gru 2010, 20:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 07 Sie 2008, Posty: 4521 Pomógł: 42
|
ad1. po zgaszeniu silnika centralny otwiera wszystkie drzwi?
kazdy alarm ma tryb serwisowy
ad2. prawdopodobnie krancowka maski podpieta jest pod lampke oswietlenia, to ona wyzwala alarm,
co sie stanie jak masz wylaczona lampke i otworzysz drzwi? (uzbrojony alarm)
_________________ bylo Punto2, jest: Grande & Clio2 ph3, oba robia kle kle kle
|
|
Góra |
|
 |
siqs |
#426580 Wysłany:
31 Gru 2010, 20:18; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
greg505 napisał(a): ad1. po zgaszeniu silnika centralny otwiera wszystkie drzwi? kazdy alarm ma tryb serwisowy - po zgaszeniu silnika centralny otwiera drzwi, z tym trybem serwisowym to tylko informacja że piknięcie syreny ma własnie taki sygnał. Nie które alarmy mają sygnalizacje po wyłączeniu silnika podobno dlatego aby przypomnieć kierowcy o tym że należy go uzbroić. Inferno czegoś takiego nie ma, więc piknięcie syreny po wyłączeniu silnika uważam za error czegoś... greg505 napisał(a): ad2. prawdopodobnie krancowka maski podpieta jest pod lampke oswietlenia, to ona wyzwala alarm, co sie stanie jak masz wylaczona lampke i otworzysz drzwi? (uzbrojony alarm)
- sprawdziłam teraz. Po wyłączeniu lampki, uzbrajam alarm a następnie otwieram drzwi - alarm wyje, w drugą stronę -> po włączeniu lapki na stałe, uzbrojeniu i otwarciu drzwi - alarm również wyje.
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#426898 Wysłany:
02 Sty 2011, 21:40; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
Cytuj: 1. Po wyłączeniu silnika (włączyłem auto, pojechałem, zaparkowałem i wyłączam kropka) słysze piknięcie syreny. Piknięcie to charakteryzuje się jendostajnym tonem jak by to było piknięcie serwisowe. Jednak Inferno takiej opcji nie ma. Raz zdarzyła się również sytuacja że owe piknięcie miało miejsce przy otwarciu drzwi (oczywiście po wyłączeniu silnika).
Może ostrzega o przekręconym właczniku swiateł? (w pII i tak gasną po wyłaczeniu zapłonu). Przy otwieraniu alarm może tez ostrzegać o tzw. "próbie włamania" czyli np głośniejszym, przejeżdżającym obok samochodzie. 
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
siqs |
#426921 Wysłany:
16 Sty 2011, 11:55; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
fakt - jezdze na wlaczonych na stale swiatlach.
Jednak zweryfikowałem, to nie to. [ Dodano: 16 Sty 2011 11:55 ]hej, "odśnieżam" temat, może kogoś oświeciło ;-)
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|