|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 16:16
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bajek |
#434743 Wysłany:
27 Sty 2011, 11:31; Temat postu: Nie działają oba centralne |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Genewa Rejestracja: 04 Maj 2009, Posty: 208
|
Mały wstęp.
W moim Punciaku są dwa centralne. Jak kupiłem samochód dostałem strasznie zniszczony kluczyk (niestety 1, bo drugi zaginął). I auto miało tylko centralny z zamka (tak twierdził sprzedający). Więc dołożyłem aby działał na pilota. Jednak zniszczony kluczyk prosił się o naprawę, jak go rozebrałem okazało się, że w środku jest elektronika. Która służy do otwierania zamka i o dziwo działa. Tak więc mam dwa centralne zamki, fabryczny i dokładany.
Koniec wstępu.
Oba zamki działały bez zarzutu, używałem tego dokładanego, bo fabryczny ma uszkodzony mikrostyk a nie chciało mi się go naprawiać.
Jednak wczoraj centralny przestał działać, tzn wciskam pilota i dioda się zapala a drzwi nie otwierają się, sprawdzałem też na fabrycznym, również cisza. Działa jednak jak przekręci się kluczyk.
Pytanie gdzie zacząć poszukiwania problemu? Jakaś masa do centralnego? Bezpiecznik (jest dedykowany?)?
_________________ Zła nuta zagrana z wahaniem jest zafałszowaniem.
Zła nuta zagrana z przekonaniem jest interpretacją.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Swoop |
#434800 Wysłany:
27 Sty 2011, 15:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Paweł
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: Ełk Rejestracja: 06 Mar 2010, Posty: 144
|
a jest przy tym jakiś dźwięk?
U mnie central czasami nie otwiera drzwi bo wymaga nasmarowania (chodzi wszytko bardzo ciężko podczas mrozów)
_________________ Paweł
|
|
Góra |
|
 |
xONx |
#434801 Wysłany:
27 Sty 2011, 15:59; Temat postu: |
|
 |
Paparazzi |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk/Malbork Rejestracja: 12 Sty 2009, Posty: 3082 Pomógł: 17
|
bajek a w tym pilocie jest jakaś bateria 
_________________ Jest kraj, gdzie od wieków wolność ma barwę krwi Jest miasto, magia dziejów w jego murach tkwi Jest klub w tym mieście w barwach bieli i zieleni Jest wiara i tradycja której nic nie zmieni.
----
Odpowiedni ludzie mówią o tym cudzie kiedy Punta się zjeżdżają VW się kłaniają
|
|
Góra |
|
 |
bajek |
#435138 Wysłany:
28 Sty 2011, 23:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Genewa Rejestracja: 04 Maj 2009, Posty: 208
|
xONx napisał(a): bajek a w tym pilocie jest jakaś bateria Jest, ale po roku by padła? Poszukam drugiego, ale aż nie chce mi się wydawać. Bo nie łapie nawet z mega bliska. Swoop napisał(a): a jest przy tym jakiś dźwięk?
Nie ma żadnego, naciskam pilota i cisza. Ale jak przekręcam kluczykiem to wszystko ładnie się otwiera.
_________________ Zła nuta zagrana z wahaniem jest zafałszowaniem.
Zła nuta zagrana z przekonaniem jest interpretacją.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|