|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 09:22
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
yobi |
#370278 Wysłany:
01 Cze 2010, 19:27; Temat postu: Podłączenie centralnego zamka do centralki cheetah |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam. Posiadam Kropka II wersja 5d ACTIVE już od 3 lat. Zauważyłem że zaczynają mi szwankować wkładki zamków drzwi więc chciałbym dorobić sterowanie radiowe centralnego, więc:
1. kropek ma centralny zamek sterowany kluczykiem ( więc tu podejrzewam że nie ma centralki do zamka)
2. Kropek posiada alarm Cheetah CH-AE Basic+ ale jest to sam alarm - nie zamyka drzwi.
I tu moje pytanie - czy mogę jakoś podłączyć jedno z drugim by wł alarm zamykały się drzwi???
znalazłem coś takiego na necie:
"Alarm wyposażony jest w niskoprądowy sterownik centralnego zamka (brązowy i fioletowy przewód na małej kostce). Na przewodzie brązowym pojawia się masowy impuls o długości około 0.8 sekundy w chwili uzbrajania alarmu. Impuls służy do zamykania zamka. Na przewodzie fioletowym pojawia się taki sam sygnał , jednakże w chwili rozbrajania i wykorzystywany jest do otwierania centralnego zamka. Dodatkowo na przewodzie białym pojawia się masowy impuls długości 1sek lub 15sek około 1 sekundę po zaniku impulsu na przewodzie brązowym , można go wykorzystać do sterowania modułu domykania szyb , lub do funkcji komfort (np. OPEL) . Wyjścia te mogą być obciążone maksymalnym prądem 200mA i nadają się do podłączenia bezpośrednio pod przewody sterujące fabrycznych centralnych zamków sterowanych masą (RENAULT, PEUGEOT, CITROEN, FIAT, VOLVO, HYUNDAI, HONDA, POLONEZ, TOYOTA, NISSAN). Przewody sterujące najczęściej można znaleźć w wiązce wychodzącej z drzwi kierowcy. Pojawiają się na nich poziomy masowe w chwili zamykania - na jednym - lub otwierania - na drugim- centralnego zamka.
Przy montażu alarmu w pojeździe wyposażonym w centralne zamki innego typu niezbędne jest zastosowanie odpowiednio skonfigurowanych przekaźników sterujących.
W przypadku montowania w aucie zestawu centralnego zamka CH-004 lub CH-002, do jego wysterowania należy zastosować moduł CHEETAH CH-001 (patrz schemat montażowy)."
Czy mogę bezpośrednio jakoś wpiąć się w instalację zamka czy muszę dokupywać sterownik centralnego zamka lub jakieś przekaźniki (bo max prąd 200mA). Robił ktoś coś takiego??
|
|
Góra |
|
 |
|
|
wojtass18 |
#370350 Wysłany:
01 Cze 2010, 22:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|