|
Obecny czas: 14 Cze 2025, 21:04
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
scisq |
#387912 Wysłany:
15 Sie 2010, 18:31; Temat postu: Kontrolki świecą mimo wyjęcia kluczyka ze stacyjki !!! |
|
 |
Puntomaniak |
|
Witam. Przed chwilą próbuje otworzyć swoje GP z pilota - nie da się. Otwieram z kluczyka wchodzę do środka i okazuję się że cały zapłon jest załączony mimo że kluczyk nie jest w stacyjce! Wkładam kluczyk do stacyjki, próbuje uruchomić silnik - bez reakcji. Szybko odłączyłem akumulator gdyż pewnie doszło do jakiegoś zwaracia. Jakieś 5h temu jeździłem i nic się nie działo. Czy ktoś miał już taki problem? Gdzie mam szukać przyczyny? Samochód stał na dość intensywnym deszczu więc może gdzieś podeszła woda? Czy to możliwe? Narazie stoję z odłączonym akumulatorem i zaraz zobacze o co chodzi chociaż wątpie, że to w czymkolwiek pomoże.
_________________ Punto 75 ELX
Punto II 1.2 SX
Punto II FL 1.2 Active
Grande Punto 1.4 8V Dynamic
|
|
Góra |
|
 |
|
|
xONx |
#387918 Wysłany:
15 Sie 2010, 18:58; Temat postu: |
|
 |
Paparazzi |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk/Malbork Rejestracja: 12 Sty 2009, Posty: 3082 Pomógł: 17
|
był już poruszany podobny temat, chyba został zamoczony jakiś czujnik w okolicy skrzyni biegów czy coś podobnego
_________________ Jest kraj, gdzie od wieków wolność ma barwę krwi Jest miasto, magia dziejów w jego murach tkwi Jest klub w tym mieście w barwach bieli i zieleni Jest wiara i tradycja której nic nie zmieni.
----
Odpowiedni ludzie mówią o tym cudzie kiedy Punta się zjeżdżają VW się kłaniają
|
|
Góra |
|
 |
scisq |
#387934 Wysłany:
15 Sie 2010, 19:56; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
Właśnie poczyściłem klemy z akumulatora i po 3 próbie odpalenia się udało. Została jedynie czerwona kontrolka "awaria wspomagania". Co najciekawsze - dwa razy po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka za stacyjki silnik przez ok.3 sekundy nadal pracował! Teraz poza tą kontrolką wspomagania wszystko jest OK.
Punto II 1.2 SX
Punto II FL 1.2 Active
|
|
Góra |
|
 |
Sebooo |
#388126 Wysłany:
16 Sie 2010, 08:34; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Seba
Samochód: Abarth Punto Evo
Silnik: Inny
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Sty 2010, Posty: 2559 Pomógł: 12
|
|
Góra |
|
 |
Kamillo |
#388167 Wysłany:
16 Sie 2010, 11:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Kamil
Samochód: Inny
Miejscowość: Pruszków Rejestracja: 19 Maj 2008, Posty: 1975 Pomógł: 10
|
dawno, dawno temu jak ojciec miał renaulta 19.... to też wyciągał kluczyk ze stacyjka a silnik pracował. winna okazał się sama stacyjka - konkretnie bęben wewnętrzny - było jakieś przebicie i komp wciąć dotawał sygnał, że kluczyk jest w pozycji MAR. jak nic innego z pomysłów Kolegów nie pomoże, to pewnie podmiankę stacyjki warto by z komś zrobić. powodzenia.
p.s. scisq wozisz cały pęk ciężkich kluczy razem z kluczykiem samochodowym? to bardzo skraca życie stacyjki...
_________________ Forza Italia !
Punto Mk II FL 1.2 8V Active (czerwony) - był ... Bravo II T-JET (granatowy metalik) - był ... ... Panda 1.2 8V Dynamic (niebieska) - była ... ... ... GrandePunto 1.2 8V Estiva (czarny prowokator) - był: topic49332.html Seat Ibiza 6J (czerwona bo najszybsza) - jest: topic58217.html
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#388199 Wysłany:
16 Sie 2010, 13:33; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
Kamillo napisał(a): scisq wozisz cały pęk ciężkich kluczy razem z kluczykiem samochodowym? to bardzo skraca życie stacyjki...
Potwierdzam, inne gadżety bardzo obciążają stacyjkę.
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
scisq |
#388234 Wysłany:
16 Sie 2010, 14:54; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
Dziś byłem w ASO i przez kompa usunęli usterkę. Niby było gdzieś jakieś przebicie ale sami do tego nie doszli, poprostu usunęli to kompa. Wspomaganie mi działało ale CITY wogóle nie reagowało. Jeśli chodzi o klucze przy stacyjce to też już słyszałem takie historie i chyba coś w tym jest ale ja mam tylko brelok i jeden nie duży klucz z domu także to chyba nie bedzie to. Póki co usterka znikła i kazali mi obserwować co się bedzie działo na deszczu. Prawdopodobnie przez noc auto się wysuszyło w garażu i przebicie znikło.
Punto II 1.2 SX
Punto II FL 1.2 Active
|
|
Góra |
|
 |
Sebooo |
#388236 Wysłany:
16 Sie 2010, 14:58; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Seba
Samochód: Abarth Punto Evo
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Sty 2010, Posty: 2559 Pomógł: 12
|
No to dobrze, ze ju wsio w porządku..
Ja miałem kluczyk (scyzoryk) i na łańcuszku pilota od alarmu, który wciąż mnie wkurzał majdając się..
Rozebrałem scyzoryk, wpasowałem pilota i oto rezultat:

|
|
Góra |
|
 |
scisq |
#388375 Wysłany:
16 Sie 2010, 21:18; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
I znów dziś wieczorem powtórka z rozrywki. Auto stoi na deszczu, patrze przez okno... a tu światła mi migają! Wchodzę do auta - zapłon tak jakby uruchomiony mimo, że kluczyk mam w kieszeni. Samochód się osuszył i wszystko poza kontrolką wspomagania przeszło. Po ok.2h w garażu nawet kontrolka wspomagania zgasła. Gdzieś musi mi się woda zbierać, ale gdzie szukać...??? Jutro jadę do ASO, zobaczymy co poradzą...
Punto II 1.2 SX
Punto II FL 1.2 Active
|
|
Góra |
|
 |
Kamillo |
#388480 Wysłany:
17 Sie 2010, 07:34; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Kamil
Miejscowość: Pruszków Rejestracja: 19 Maj 2008, Posty: 1975 Pomógł: 10
|
scisq to widzę, że najlepszy typ usterki masz: "czasem występujący"... sprawdź szczelność kloszy tylnych lamp.... a masz może doczepiony autoalarm? bo jeśli tak to on też może być winowajcom.
_________________ Forza Italia !
Punto Mk II FL 1.2 8V Active (czerwony) - był ... Bravo II T-JET (granatowy metalik) - był ... ... Panda 1.2 8V Dynamic (niebieska) - była ... ... ... GrandePunto 1.2 8V Estiva (czarny prowokator) - był: topic49332.html Seat Ibiza 6J (czerwona bo najszybsza) - jest: topic58217.html
|
|
Góra |
|
 |
Wirkowski |
#388550 Wysłany:
17 Sie 2010, 13:31; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 02 Lip 2007, Posty: 75
|
Hej - sprzwdź sobie główną wiązkę kabli pod plastykową maskownicą z lewej strony - pod ramieniem wycieraczki - tam może zbierać się woda.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|