|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 12:50
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
lucki |
#674057 Wysłany:
10 Cze 2013, 11:18; Temat postu: Grande Punto 1.2 nie kreci, nie odpala, brak komunikacji |
|
 |
Forumowicz |
Imię: ddd
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: HGT
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Witam. Wracalem wczoraj moim GP do domciu az tu w pewnym momencie zaczął przerywac. Po chwili pojechałem dalej i bylo wszystko ok. Kilka km pozniej znow przerywa i do tego wariuja wskazowki. Zatrzymalem sie.Wylaczylem silnik i juz nie chcial odpalic (nie kreci rozrusznikiem) i swieci sie kontrolka kluczyka. Podlaczylem kompa (autocoma - zawsze sie nim laczylem) i nie laczy sie ze sterownikiem silnika. Abs poduchy itp bez problemu. Macie koledzy jakies pomysły ?
p.s bezpieczniki w kabinie i popd maska sprawdzilem i sa ok.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
kibic1989 |
#674113 Wysłany:
10 Cze 2013, 18:34; Temat postu: Re: Grande Punto 1.2 nie kreci, nie odpala, brak komunikacji |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Jaworzno Rejestracja: 25 Lip 2010, Posty: 23
|
U mnie dzisiaj wszytko super aż wracając z Katowic... AŻ NAGLE!!! kontrolka ABS potem poduszka potem pasy reczny akumulator nie ma wspomagania radio sie wyłączyło wycieraczki ledwo chodzą swiatła ledwo świecą dojechałem pod blok zgasiłem i juz nie idzie go odpalic  :/ hmmm.... proszę o pomoc. Punto 1.2 2006r
_________________ Fiat Grande Punto 2006(2007maj 1rej) 1.2 8v 65 KM --> 37 000 przebieg!
Auto mam od 11.07.2010
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/Punto/105477
|
|
Góra |
|
 |
Gigavat |
#674181 Wysłany:
10 Cze 2013, 21:38; Temat postu: Re: Grande Punto 1.2 nie kreci, nie odpala, brak komunikacji |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Ryszard
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdynia Rejestracja: 10 Maj 2013, Posty: 281 Pomógł: 4
|
Sprawdz glowny przewod masowy od aku do silnika, auto ma juz pare lat wiec przewod mogl skorodowac. Sprawdz aku - naladuj (bo przez slaba mase moze byc niedoladowany) lub wymien (bo jezeli jest stary to moze juz tez jest padniety). Do sprawdzenia alternator czy nie ma zwarcia i czy szczotkek nie trzeba wymienic. Niejako przy okazji styki na alternatorze i rozruszniku tez.
_________________ Mocy przybywaj bo 8V to nie V8! CzarySmaryGarage: http://www.youtube.com/channel/UC2eCgnRn_vap605t7oTFzKA
|
|
Góra |
|
 |
fela |
#674253 Wysłany:
11 Cze 2013, 08:12; Temat postu: Re: Grande Punto 1.2 nie kreci, nie odpala, brak komunikacji |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Piotrek
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Energy
Województwo: mazowieckie [W]
|
Widzę, że nie jestem jedyny, któremu to się zrobiło w ostatnich dniach - tak więc pytam - co jest grane!? :O
|
|
Góra |
|
 |
johny87 |
#690455 Wysłany:
12 Wrz 2013, 18:18; Temat postu: Re: Grande Punto 1.2 nie kreci, nie odpala, brak komunikacji |
|
 |
Forumowicz |
|
witam, udało wam się rozwiązać ten problem? ja dziś miałem to samo: wszystkie kontrolki, wszystko przestało działać. a potem już nie odpalił...
co trzeba naprawić/wymienić? i co jest przyczyną?
|
|
Góra |
|
 |
abel |
#690473 Wysłany:
12 Wrz 2013, 21:02; Temat postu: Re: Grande Punto 1.2 nie kreci, nie odpala, brak komunikacji |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Wersja: Emotion
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: ełk Rejestracja: 12 Cze 2007, Posty: 574 Pomógł: 18
|
Po pierwsze sprawdzić przewód masowy łączący karoserie z obudowa silnika. Trzeba chwycić go ręka i zobaczyć czy nie trzyma na kilku cieniutkich drucikach . podokrecac klemy .
|
|
Góra |
|
 |
johny87 |
#690681 Wysłany:
13 Wrz 2013, 22:54; Temat postu: Re: Grande Punto 1.2 nie kreci, nie odpala, brak komunikacji |
|
 |
Forumowicz |
|
przyczyną okazało się zwarcie w alternatorze. Podczas silnego deszczu napadało tam trochę wody i wiadomo co dalej. koszt wymiany (nowy "regenerowany" alternator) można sprawdzić na allegro ; )
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|