|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 14:48
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
GrandeM |
#439980 Wysłany:
12 Lut 2011, 21:23; Temat postu: Sznureczek od korka paliwa |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Jarocin Rejestracja: 17 Paź 2009, Posty: 108
|
Jakiś czas jeżdżę już z urwanym, bo z nieznanych mi powodów na stacjach Shell dalej jest instytucja "nalewakowego" co to podchodzi, otwiera i sam leje tylko pytając "za ile?" I tak oto za którymś razem taki jeden mądrala mi urwał sznureczek od korka i od tamtego czasu każdy mój przyjazd na stację w/w marki wiąże się z wyraźnym zabronieniem na dzien dobry nalewania mi paliwa przez obsługę...
Tyle w temacie wylewania żali, teraz pytanie czy taki sznureczek figuruje we Fiacie jako część zamienna czy tylko i wyłącznie razem z korkiem za ponad 60zł? Tankowanie jest w tej chwili dość irytujące, bo muszę ten korek odkładać czy to na dystrybutor czy dach jak nie ma dystrybutor półki, a ten sznureczek był bardzo pomocny, bo po prostu się wieszało korek na klapce i koniec.
Macie jakieś rozeznanie w temacie?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
marcin85 |
#440278 Wysłany:
13 Lut 2011, 15:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Ostrołęka Rejestracja: 23 Lut 2009, Posty: 120 Pomógł: 1
|
Może to dziwne i proste ale na jakimś sznureczku po prostu zawieś i problem rozwiązany 
_________________ Grande Punto 1.4 8v Energy 2008/09
|
|
Góra |
|
 |
GrandeM |
#440669 Wysłany:
14 Lut 2011, 20:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Jarocin Rejestracja: 17 Paź 2009, Posty: 108
|
marcin85
wiesz, to można zrobić zawsze ale naturalną koleją rzeczy jest, że jak się zepsuje to najpierw szuka się oryginalnej części zamiennej, potem zamiennika, a dopiero w następnej kolejności robi się tzw. druciarstwo ;-)
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#440694 Wysłany:
14 Lut 2011, 21:28; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
jeśli dobrze kojarze,to ta zawieszka z jednej strony jest na wcisk w obudowe wlewu paliwa a z drugiej strony jest zalana do korka,jeśli masz urwane od korka to raczej nic nie poradzisz,albo sie przyzwyczaisz albo musisz korek wymienić
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|