|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 09:31
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
sauer |
#325145 Wysłany:
10 Sty 2010, 20:58; Temat postu: Niedzałająca wycieraczka i problem z maską |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 06 Lis 2008, Posty: 34
|
Witam,
problem pojawił się przy porannym uruchamianiu auta. Szyba zamarznięta ramiona wycieraczek też - nie zauważyłem, że wycieraczki są włączone i przekręciłem kluczyk w stacyjce. Wycieraczki zaczęły pracować ale do pozycji wyjściowej wróciła już tylko jedna  Od strony pasażera wycieraczka nie działa. Ramieniem można bez problemu ruszasz - tzn jest luźne. Próbowałem zobaczyć co i otworzyć maskę - ale pojawił się następny zonk - maska nie się nie podnosi
Jakieś pomysły ? Padł mechanizm wycieraczek czy cosik innego ?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
lakikwap |
#325147 Wysłany:
10 Sty 2010, 21:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
spoko wypadło ramie, normalka w p2. musisz podnieść jakoś mache i założyć w podszybiu rami i najlepiej jakoś zabezpieczyć przed ponownym spadanie (ja mam taśmą klejącą  )
jak otworzysz to zobaczysz oco chodzi [ Dodano: 10 Sty 2010 21:10 ]a co do maski pewnie zamarzła (ja tak ostatnio miałem) pojeździj troche to silnik nagrzeje ją i sie odblokuje [ Dodano: 10 Sty 2010 21:10 ]a no i poczytaj sobie
http://fiatpunto.com.pl/topic483.html
|
|
Góra |
|
 |
sauer |
#325205 Wysłany:
10 Sty 2010, 23:22; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 06 Lis 2008, Posty: 34
|
Z tą maską to nie wiem ? co to za cholerstwo, że przy minus 5 stopniach nie da się otworzyć maski  Czułeś jakiś opór przy ciągnięciu za rączkę ? U mnie lekki opór jest - ale maska się nie podnosi. Zrobiłem dziś parę kilometrów, ale ciągle to samo 
|
|
Góra |
|
 |
lakikwap |
#325288 Wysłany:
11 Sty 2010, 01:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
ja miałem tak że wajcha była w pozysji otwartej po pociągnięciu i niechciała wrócić na swoje miejsce a maska zamknieta byłą, po 1godz w korku puściło
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|