|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 20:09
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
skip1 |
#383598 Wysłany:
27 Lip 2010, 21:22; Temat postu: Woda od strony kierowcy |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Stile
Województwo: świętokrzyskie [T]
Miejscowość: Kielce Rejestracja: 18 Lip 2010, Posty: 27
|
Witam,
Od tygonia jestem posiadaczem Punto 1.1 z 94 roku, obecnie wszystko mam wyjęte z środka ponieważ naprawiam podłogę. W dniu wczorajszym po deszczu zobaczyłem na podłodze wodę od strony kierowcy przy progu wewnętrznym w tzw. rynience. Ze względu, że dzisiaj również pada poszedłem sprawdzić gdzie przecieka odsłoniłem matę która znajduje się na przodzie samochodu (tylko od strony kierowcy, lewy przedni słupek) i zobaczyłem mały strumyczek który leci zaraz przy dużej kostce. Na co mam zwrócić uwagę, uszkodzona jakaś uszczelka lub jej brak, źle przyklejona szyba czy jakaś dziura i należy zdjąc błotnik. Chciałbym zatamować wyciek przez ponownym zmontowaniem wnętrza.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
szynski |
#383612 Wysłany:
27 Lip 2010, 21:58; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: ELX
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Kańczuga / podkarpacie Rejestracja: 16 Wrz 2009, Posty: 364
|
Po nitce do kłębka jak to mawiają  musisz rozkręcać i zaglądać, lać wodą po aucie i patrzeć skąd wypływa woda. Możliwe że szyba jest źle wklejona, albo masz gdzieś uszkodzoną uszczelkę. Ale ciężko powiedzieć, musisz szukać... Szukajcie a znajdziecie ! 
_________________ 1.2 ELX, GAZ lepszy niż diesel, wiedzą to chłopaki ...
http://fiatpunto.com.pl/topic25963.html
|
|
Góra |
|
 |
Karpiu |
#412817 Wysłany:
15 Lis 2010, 14:10; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Krzysztof
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 01 Lut 2010, Posty: 2
|
Sprawdź czy masz drożne kanały odprowadzające wodę pod maską oraz na podszybiu (musisz zdjąć plastikową osłonkę aby się do nich dostać).
|
|
Góra |
|
 |
macgregory |
#434842 Wysłany:
27 Sty 2011, 21:28; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 07 Lis 2010, Posty: 35
|
Sprawdź jeszcze uszczelkę przy drzwiach, u mnie się lało do środka bo uszczelka była źle nałożona. Popatrz w drugich drzwiach czy uszczelka tak samo leży.
_________________ Fiat Punto 1.7 TD
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|